Gafele lui Crăciunescu din 1988, "lecţii" de arbitraj


    Crăciunescu  a arbitrat o finală  de Liga Campionilor
Crăciunescu a arbitrat o finală de Liga Campionilor

Şeful grec al Comisiei Centrale de Arbitri a fost pus la zid de multe voci importante ale fotbalului românesc, dar cei mai acizi au fost greii din domeniu. Ranchiunosul grec nu i-a uitat şi s-a apucat de plătit poliţe.

Ion Crăciunescu, fost mare ecuson FIFA şi fost preşedinte al CCA, l-a desfiinţat pe Vassaras de câte ori a avut ocazia, iar acum plăteşte preţul. Săptămâna trecută, la o consfătuire a arbitrilor români ţinută la Mogoşoaia, grecul a venit cu caseta finalei Europeanului de tineret din 1988, arbitrată catastrofal de Crăciunescu, şi a oferit-o cursanţilor ca exemplu negativ. Când a auzit de gestul lui Vassaras, total neinspirat, ca să fim cinstiţi până la capăt, vâlceanul a luat foc. „E un gest degradant şi de o impoliteţe totală. Am dat două galbene aceluiaşi jucător şi nu l-am eliminat. Am făcut o confuzie. Oricărui central poţi să-i scoţi nişte greşeli într-un meci, dar să faci din asta o temă la un curs de arbitri, despre un meci disputat în urmă cu aproape 30 de ani, întrece orice închipuire. El se bazează în continuare pe proptelele pe care le are pe la UEFA. Vassaras să se uite un pic prin statistici ca să vadă cine a fost Crăciunescu şi cine a fost el!”, a declarat Crăciunescu stupefiat.

Ion Crăciunescu n-a vrut să rămână dator şi a căutat repede în arhive greşeli ale lui Vassaras. N-a fost greu să găsească, iar două ne pivesc direct. „O să arăt şi eu nişte faze de la România cu Olanda, acel 1-0 la Constanţa, dar şi de la un Rapid - Hamburg, 2-0, în 2006, când Emil Dică a realizat un moment de K1, dar a primit numai galben. Vassaras alerga precum un sac de cartofi cu două picioare, n-avea cum să-şi dea seama cam ce se întâmplă pe teren”, a replicat Crăciunescu.

mihai voropchievici 1 jpeg
foto1 jpg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
FotoJet (11) jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg
Simona Halep, Getty jpg