Gigantul Red Bull vrea să preia o echipă din România. Rapid şi CFR, favorite

Ultima actualizare:

    Soriano (foto) şi Red Bull Salzburg au jucat în urmă cu doi ani şi împotriva Astrei Giurgiu, în grupele Ligii Europa, învingându-i pe români de două oriFoto Click!
Soriano (foto) şi Red Bull Salzburg au jucat în urmă cu doi ani şi împotriva Astrei Giurgiu, în grupele Ligii Europa, învingându-i pe români de două oriFoto Click!

Fotbalul românesc duce lipsă de investitori şi riscă să ajungă în colaps dacă nu atrage curând companii private puternice care să-l finanţeze. Vremea patronilor impostori a trecut, cu bani publici nu se poate jongla pentru că e puşcărie curată, iar soluţia atragerii consorţiilor străine interesate să intre pe piaţa noastră pare singura viabilă.

Daniel Stanciu, preşedintele lui ASA Târgu Mureş, a dezvăluit că un asftel de gigant e interesat să preia un club  de tradiţie din România, fără să specifice numele. "Un consorțiu austriaco-elvețian, care are legătură și cu Red Bull America, se va implica puternic în Liga 1, la o echipă de fotbal", a dezvăluit Daniel Stanciu la "Digi Sport Special".Se pare că e vorba de Rapid sau CFR Cluj, echipe cu mari problemel financiare, una ajunsă în situaţia s-o ia de la 0, iar alta în insolvenţă. Giuleştenii par favoriţi pentru că sunt la start de drum, societatea e curată, lucrurile sunt simple, pentru început investiţiile sunt minime şi urmează să aibă şi nu stadion nou până în 2019.

Red Bull a ajuns și în MLS, unde o deţine pe  New York Red Bull, dar şi în Austria, unde o finanţează pe Red Bull Salzburg, însă fotbalul nu este singurul domeniu de activitate. Compania se implică în hochei, sporturi extreme, dar și în Formula 1, unde o patropnează pe Red Bull Racing, totalul sumelor investite în sport depășind suma de 300 de milioane de euro pe an. Consorțiul austriaco-elvețian a finanțat și susținut saltul din stratosferă al lui Felix Baumgartner, din 2012.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Nicolae Stanciu (Sportpictures) jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Dani Alves (EPA) jpg
Guadalupe Porras (EPA) jpg
Statuie Dani Alves (X, Twitter) jpg
FCSB FC Botosani (Sportpictures) SITE jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net