Golul lui Ibrahimovic din meciul cu Anglia, cel mai tare din istorie - VIDEO

Ultima actualizare:

    Le-a dat peste nas  celor de la FIFA
Le-a dat peste nas celor de la FIFA

Imprevizibilul “Ibra” a bătut de unul singur Anglia, marcând toate cele patru goluri ale Suediei. Ultimul a fost însă unul fabulos, de pus în ramă.

În ultimele două amicale, suedezii au făcut senzaţie. După ce luna trecută au remizat pe terenul Germaniei revenind de la 0-4, nordicii au dat miercuri de pământ cu Anglia, scor 4-2. A fost un "one-man show" în regia lui Zlatan Ibrahimovic. Marcator a patru goluri, atacantul lui PSG ar fi fost oricum ridicat în slăvi.

"Ibra" nu s-a mulţumit însă cu atât şi a inventat un gol, al patrulea, despre care se va povesti mult timp de-acum încolo. Vorbele căpitanului Angliei, Steven Gerrard, ajuns la 100 de selecţii în naţională, sunt sugestive: "E cel mai frumos gol pe care l-am văzut în viaţa mea!"

Într-adevăr, în istoria fotbalului, puţine goluri s-ar putea compara, ca frumuseţe, cu magia scoasă din joben de Ibrahimovic. "L-am văzut pe Hart ieşit şi am încercat să fac ceva pentru a şuta spre poartă. Eram căzut când mingea era în aer, apoi am văzut un fundaş făcând o alunecare ca să o respingă şi am vrut să strig: Nu! Dar mingea a intrat în poartă", a explicat Ibrahimovic superba sa reuşită.

Culmea, cu câteva ore înainte de meci, FIFA anunţase lista celor 10 candidaţi la titlul de "cel mai frumos gol al anului 2012", trofeu care se va acorda în Gala Balonului de Aur. Toate aceste goluri pălesc acum în faţa lui "Ibra-cadabra".

simeon stalpnicul png

Alte goluri memorabile

1. Diego Maradona, Argentina - Anglia 2-1, 1986 (CM, Sfert de finală)2. Marco van Basten, Olanda - U.R.S.S. 2-0, 1988 (Finala Campionatului European)3. Zinedine Zidane, Real Madrid - Leverkusen, 2002 (Finala Ligii Campionilor)4. Pelé, Brazilia - Suedia 5-2, 1958 (Finala CM)5. Gheorghe Hagi, România - Columbia 3-1, 1994 (CM, Meci în faza grupelor)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net