Hagi, considerat peste Maradona: „O viteză de reacție nemaipomenită”

Gheorghe Hagi nu e „doar” cel considerat „Regele” din fotbalul românesc, ci supremația lui concurează chiar și cu unul dintre cei mai mari fotbaliști mondiali, pe care i-a văzut istoria. Cel puțin așa crede Anghel Iordănescu, fostul selecționer al României având doar cuvinte de laudă pentru antrenorul de la Farul.

image

Întrebat fiind, la emisiunea ProSport Live, cine crede că este cel mai bun jucător dintre Hagi, Dobrin sau Balaci, fostul selecționer a răspuns fără să stea pe gânduri: „Pentru mine, de departe, Gică Hagi. În primul rând, a avut o abilitate tehnică fantastică, o viteză de reacție nemaipomenită, un stâng grozav. O putere de analiză a momentului incredibilă. Niște decizii de excepție. Te așteptai să centreze, dar el dădea la poartă și îi făcea semn lui Stelea de ce pleacă înainte. A fost grozav, mare. Hagi a fost peste Maradona. Un băiat extraordinar”.

Cu Hagi pe teren și Iordănescu Sr. pe bancă, România reușea cea mai mare performanță

Cifrele lui Gigă Hagi îl plasează, cu siguranță, în topul fotbalului românesc. În țara noastră, acesta a adunat 223 meciuri, în care a înscris 141 goluri, per total cucerind trei titluri de campion şi tot atâtea Cupe ale României. De altfel, „Regele” a fost, în două rânduri, cel mai bun marcator al României, în 1984/1985 şi 1985/1986.

Debutul său la națională, unde a scris istorie, s-a petrecut pe 10 august 1983, la Oslo, în meciul amical Norvegia – România (1-1), pe când avea doar 18 ani. Cu Hagi pe teren și Anghel Iordănescu pe banca tehnică, „tricolorii” au consemnat cea mai mare performanță din istoria echipei naționale: sferturile de finală la Cupa Mondială din 1994, în SUA. De-a lungul vremii, „Regele” a mai participat la turneele finale de la Campionatul Mondial din Italia (1990) şi Franţa (1998), dar şi la trei ediţii de Campionat European: în Franţa (1984), Anglia (1996) şi Olanda/Belgia (2000).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net