Hagi și Petrescu: prieteni de-o viață, rivali 90 de minute

Soarta a făcut ca în lunga carieră de antrenor a lui Dan Petrescu, prietenul lui de o viață, Gică Hagi, să fie cel adversarul cel mai des întâlnit ca antrenor. Meciul dintre Farul și CFR Cluj, programat diseară, de la ora 20.30, e a 11-a confruntare directă dintre cei doi.

Dan Petrescu și Gică Hagi sunt prieteni de peste 30 de ani (FOTO: Sportpictures)
Dan Petrescu și Gică Hagi sunt prieteni de peste 30 de ani (FOTO: Sportpictures)

Coechipieri la Steaua și la națională și prieteni pe viață, ”Bursucul” și ”Regele” sunt acum doi dintre cei mai importanți antrenori din Liga 1, dacă nu cumva chiar cei mai valoroși. De-a lungul timpului, cei doi s-au confruntat de 10 ori ca antrenori. Deloc surprinzător, având în vedere că Petrescu a condus aproape mereu echipe cu bugete impresionante, iar Hagi a fost tot timpul un crescător de talente, interesat mai mult de lansarea jucătorilor decât de rezultatele imediate, palmaresul întâlnirilor directe îi e favorabil lui Dan Petrescu. Acesta a câștigat 6 dintre cele 10 întâlniri directe. Hagi s-a impus în 3, iar una s-a încheiat la egalitate. Interesant este că 9 dintre cele 10 meciuri dintre ei i-au prins în postura de antrenori la CFR Cluj, respectiv la Viitorul/ Farul. Singura dată când activau la alte echipe era în 2007, când Unirea Urziceni, condusă de ”Bursuc” a învins cu 1-0 Steaua ”Regelui”, în etapa a șasea a campionatului.

”Farul este cea mai periculoasă echipă pe propriul teren”

În ceea ce privește meciul de diseară, Dan Petrescu a declarat, în nota obișnuită, că acesta e unul foarte greu și periculos. De data aceasta nu exagerează prea mult, pentru că în ultimul meci de la Constanța, în decembrie 2021, CFR s-a impus cu 2-0, dar gazdele au ratat pe bandă rulantă. ”Farul e echipa cea mai bună la meciurile de pe teren propriu, mai bună şi ca CFR, şi ca FCSB şi ca Craiova, are cel mai bun joc de atac posibil acasă, asta am simţit şi noi la meciul pe care l-am avut la Constanța. Atunci am avut noroc, am recunoscut, dacă nu recunoşti înseamnă că nu eşti corect, am ajuns foarte rar la poartă, de 3-4 ori şi am marcat două goluri. Ei au avut multe ocazii, am avut un portar în formă excelentă şi apărarea, care cred eu că şi-a făcut datoria. Dacă jucăm la fel, sigur o să pierdem meciul de sâmbătă, trebuie să fim mult mai buni, mult mai atenţi, trebuie să punem probleme şi trebuie să fim mai buni pe faza defensivă”, a declarat Petrescu.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net