În căutare de antrenor: cine l-ar putea înlocui pe Adrian Mutu la Rapid

Ultima actualizare:

După ce, în ultimele zile, presa azeră a scris în repetate rânduri despre negocierile purtate de Adrian Mutu cu fosta campioană Neftchi Baku, apariția unei liste cu potențiale nume care să-l înlocuiască pe banca tehnică a Rapidului s-a dovedit a fi doar o chestiune de timp.

Marius Șumudică, una dintre variantele pentru a prelua Rapid (FOTO: Sportpictures)
Marius Șumudică, una dintre variantele pentru a prelua Rapid (FOTO: Sportpictures)

În eventualitatea despărțirii de antrenorul de 44 de ani, printre favoriții care ar putea coordona Rapid se numără Cristi Chivu, Cristiano Bergodi, Daniel Isăilă, Daniel Pancu, Marius Măldărășanu sau Marius Șumudică. În plus, Rapid țintește sus, în sezonul 2023/2024, formația giuleșteană vizând chiar podiumul din Superliga României și, totodată, Cupa României, pentru a sărbători „anul centenarului”.

Una dintre variante, Cristi Chivu, antrenează Inter Primavera, cu care a și semnat un contract de prelungire. De altfel, fostul căpitan al României, între timp ajuns la 42 de ani, a fost privit drept o soluție chiar și pentru înlocuirea lui Simone Inzaghi la prima echipă a lui Inter și, mai apoi, ca posibil înlocuitor al lui Emil Săndoi la România U21. Munca și determinarea lui Cristi Chivu nu au rămas fără rezultate: în sezonul 2021/2022, Inter Primavera a câștigat, sub conducerea sa, campionatul Italiei.
Cristiano Bergodi este unul dintre oamenii care au avut succes în fotbalul românesc, cel mai recent italianul de 58 de ani antrenând Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, unde a cucerit trei trofee în două sezoane. După despărțirea sa de covăsneni, Cristiano Bergodi „a fost curtat” de CFR Cluj, însă a refuzat propunerea ardelenilor, aceștia alegându-l, în cele din urmă, tot pe un conațional, Andrea Mandorlini.  

Marius Șumudică, una dintre variantele cu istoric giuleștean

Pe de altă parte, Daniel Isăilă, de 51 de ani, este liber de contract, după despărțirea de Baniyas SC, echipă din Emiratele Arabe Unite, pe care a pregătit-o în perioada 2020-2023.
La cei 45 de ani ai săi, Daniel Pancu este puternic legat de spiritul giuleștean, fiind considerat totodată o legendă a grupării de sub Podul Grant și nominalizarea acestuia pe lista de potențiali antrenori la Rapid este firească. În prezent, Daniel Pancu este angrenat la Federația Română de Fotbal, unde ocupă, din august 2022, postul de selecționer al echipei națioanle U20 a României, în trecut antrenând atât Rapid, cât și Poli Iași.
Un alt nume vehiculat pentru a veni la Rapid este cel al lui Marius Măldărășanu, tehnicianul de 48 de ani făcând o treabă admirabilă la FC Hermannstadt, reușind să mențină, atât cât se poate, un echilibru, în ciuda problemelor financiare, clubul sibian fiind în insolvență.

De altfel, Marius Șumudică este liber de contract, după despărțirea de Al-Raed, iar despre Rapid se știe că este clubul său de suflet. În declarațiile sale, însă, tehnicianul de 52 de ani a declarat că nu ai în calcul, pentru moment, o întoarcere în fotbalul mioritic. „Deocamdată, nu iau în calcul România, prioritar este să prind un contract în străinătate. În momentul de față, nu este normal să vorbesc de Rapid, Rapid are antrenor. Nu am oferte din România, am avut discuții cu vreo două-trei echipe. Eu aștept, în cazul în care echipele din Arabia Saudită sau Turcia vin cu o ofertă. Rapidul are un lot echilibrat pentru atingerea obiectivului de podium”, a punctat Marius Șumudică.

Cine este echipa care-l vrea pe Adi Mutu

După plecarea lui Laurenţiu Reghecampf, Neftci Baku a rămas fără un ocupant al băncii tehnice, iar conducătorii clubului au pornit căutările. Laurențiu Reghecampf a a lăsat-o pe fosta campioană a Azerbaidjanului pe locul al treilea, cu 22 de puncte în spatele campioanei FK Qarabağ și a pierdut finala Cupei, 0-1 cu Gabala, fiind motivele care i-ar fi adus sfârșitul. În perspectivă, Neftci Baku va juca în turul doi preliminar al Conference League, unde o va întâlni pe câştigătoarea „dublei” dintre FK Željezničar şi Dinamo Minsk.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net