Încep grupele Cupei României. Dinamo - FCU Craiova 1948, meciul zilei

Cupa României a ajuns în faza grupelor, acestea fiind pe punctul de a începe prima etapă. Marți, se vor disputa trei meciuri - dacă Farul Constanța și Rapid au o misiune relativ ușoară, cea mai echilibrată partidă este cea dintre Dinamo și FCU Craiova 1948. 

FCU Craiova 1948 va înfrunta Dinamo în Cupa României (FOTO: Sportpictures)
FCU Craiova 1948 va înfrunta Dinamo în Cupa României (FOTO: Sportpictures)

Cel mai probabil, ambele grupări vor aborda meciul aliniind jucători cu mai puține partide „în picioare”, în sezoanele curente, chiar dacă ipostazele celor două echipe sunt total diferite. FCU Craiova 1948 evoluează în Superliga României, unde ocupă locul 13 din 16 posibile, după patru victorii, trei remize și șapte înfrângeri.

FCU Craiova 1948, rămasă fără antrenor 

Comparativ, Dinamo „a căzut” în eșalonul secund, fiind pe a 12-a poziție din cele 20, după patru meciuri câștigate, un egal și cinci partide pierdute. Totuși, alb-roșii au avantajul parcursului și a moralului mai bun, având patru victorii consecutive, în vreme ce FCU Craiova trece printr-o reformă, antrenorul Marius Croitoru plecând, pe fondul rezultatelor slabe. 

„Mi-e şi teamă să angajez un antrenor, că poţi aduce un antrenor si-ţi poate distruge echipa cu tâmpeniile lui. Nu pot să-l las dacă văd că-mi distruge echipa. Îl vreau pe cel mai bun, dar poate nu e cel mai bun pentru noi. Dacă ar fi după mine, l-aş pune pe Dan Petrescu. Dar cum nu se poate cu Dan Petrescu, nu am pe cine din România. Sunt multe propuneri, dar mi-e teamă să angajez un antrenor român. Nu se întoarce nici Nicolo Napoli”, a declarat patronul FCU Craiova 1948, Adrian Mititelu, potrivit OrangeSport. 

Prima etapă din grupele Cupei României se dispută, în intervalul 18-21 octombrie, într-un format inaugurat, în acest an: 24 de echipe au fost împărțite, prin tragere la sorți, în patru grupe a câte șase formații. Toate echipele urmează să evolueze în grupe în câte un meci cu o echipă din urnele valorice 1, 2 și 3, partidele fiind disputate pe terenurile formațiilor mai slab clasate, sezonul trecut. Apoi, regula spune că primele două echipe clasate în fiecare grupă se vor califica în faza următoare a competiției, respectiv în sferturile de finală, urmând ca formațiile câștigătoare din grupe să dispute  meciurile respective pe teren propriu.

Meciurile de marți, din Cupa României 

CSM Alexandria - Farul Constanța: 15.30
CSC Dumbrăvița - Rapid București: 18.15 
Dinamo București - FCU Craiova 1948: 21.00

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net