Steaua părăsește Cupa României în play-off și ratează faza grupelor

Ultima actualizare:

După un meci în care diferențele dintre Liga I și a II-a nu au fost vizibile, tabela n-a fost, însă, de partea Stelei și roș-albaștrii și-au oprit parcursul în play-off-ul din Cupa României, înainte de grupele competiției, în fața Chindiei Târgoviște (1-2).

Adi Popa (în albastru) a marcat golul Stelei, în ultimul meci din Cupă (FOTO: Sportpictures)
Adi Popa (în albastru) a marcat golul Stelei, în ultimul meci din Cupă (FOTO: Sportpictures)

Fără susținerea suporterilor de pe teren propriu, dar cu o bună parte din ei alături la Mioveni, unde gruparea a jucat în urma suspendării primite de FRF, Steaua s-a zbătut și a deschis scorul, în minutul 25, prin Adi Popa.

„Militarii” au rămas în avantaj până în repriza a doua, când Chindia a venit cu golul egalizator, semnat de Daniel Popa ('49). În ultimele minute de joc, însă, formația din Târgoviște a reușit să-și adjudece partida mulțumită lui Cristian Cherchez ('84) și să consemneze un debut cu victorie pentru Toni Petrea.

La cei 47 de ani ai săi, antrenorul a preluat Chindia, la câteva zile după demisia predecesorului său, Adrian Mihalcea. La rândul său, Toni Petrea s-a despărțit, în luna iulie, de fosta lui echipă, FCSB.

Adi Popa, „săgeți” către FRF

Marcatorul Stelei nu i-a iertat pe cei din FRF, care au decis suspendarea arenei din Ghencea pentru următoarele patru partide acasă, după incidentele dintre suporteri și Jandarmerie, de la meciul cu Dinamo, câștigat de Steaua cu 2-1. „Probabil că lipsa noastră de experiență s-a văzut. Chindia a fost formația mai pragmatică. Ne pare rău că am pierdut. Știu cât de mult își doreau suporterii să mergem în grupe. Asta e, trebuie să câștigăm în campionat pentru că asta ne-a mai rămas. Am avut foarte multe absențe. Pe lângă asta, am fost privați pe nedrept de dreptul de a juca pe Ghencea. Ar fi fost cu totul altceva să jucăm acasă, așa cum impune regulamentul în Cupă, să-ți dispuți meciul pe teren propriu. Noi am jucat la 130 de kilometri depărtare, ceea ce nu mi se pare corect.

Sunt curios dacă va veni de la UEFA acum o suspendare de patru etape pentru Bosnia, pentru că și suporterii ei s-au bătut cu jandarmii la meciul cu România. Din ce ne-au informat cei de la club, am fost privați pe nedrept de disputarea meciurilor pe Ghencea, pentru că în regulament nu aveau niciun punct care să specifice ceea ce s-a întâmplat. Conducerea clubului nostru nu și-a asumat galeria, au și trimis hârtie la Federație. Asta este România, ce putem să mai facem? E posibil să apară peste o săptămână în care să ne zică «Ne pare rău, am judecat greșit». Asta este", a spus Adi Popa.

Daniel Oprița: „Nu pot păcăli fotbalul la nesfârșit”

Antrenorul Stelei, Daniel Oprița, a „digerat” greu eliminarea din Cupă, declarând după meci: „Sunt supărat pe unii dintre jucătorii care au venit să ne ajute. Trebuie să tragă mai mult în momentele grele. Aș vrea mai mult de la unii dintre jucători, să dea mai mult pentru echipă, să nu cedeze așa ușor. Când e greu, trebuie să fii cu grupul. Le-am spus unor jucători că nu pot păcăli fotbalul la nesfârșit, păcălești jumătate de an, un an. Am luat jucători cu calitate, care au demonstrat, aștept mai mult de la ei, să vină cu plusul”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net