FRF a decis: Edi Iordănescu rămâne la națională

După ce România a ocupat ultimul loc în grupa sa din Liga Națiunilor și a retrogradat din Divizia B în C, vocile care puneau la îndoială eficineța lui Edi Iordănescu în ipostaza de selecționer nu au întârziat să apară.

Edi Iordănescu (centru) continuă în funcția de selecționer al naționalei (FOTO: Sportpictures)
Edi Iordănescu (centru) continuă în funcția de selecționer al naționalei (FOTO: Sportpictures)

Chiar dacă țara noastră a încheiat cu o victorie ultimul meci, învingând acasă cu 4-1 pe Bosnia și Herțegovina, iubitorii fotbalului nu au fost prea iertători cu poziția ocupată în competiție. 

Totuși, directorul tehnic de la FRF, Mihai Stoichiță, a dat asigurări că Edi Iordănescu rămâne neclinit pe banca tehnică a „tricolorilor”. 

„Acest final ne face să continuăm cu Edi Iordănescu, după ce am văzut în ultimele două meciuri, după modul în care lucrează la federaţie și felul în care lucrează în teritoriu. Acelaşi lucru s-ar fi întâmplat şi cu Bölöni, dacă ar fi acceptat să vină. Probabil că ajungeam la aceeaşi concluzie, în aceeaşi situaţie ca a lui Edi Iordănescu. Acum, să vedem ce facem în calificările următoare. Nu ne schimbăm de la o zi la alta, cum nu ne schimbam nici în cazul lui Bölöni”, a spus oficialul pentru OrangeSport. 

Selecționerul a reușit două victorii în grupele Ligii Națiunilor (FOTO: Sportpictures)
Selecționerul a reușit două victorii în grupele Ligii Națiunilor (FOTO: Sportpictures)

Cu câteva ore înainte de hotărârea FRF, Edi Iordănescu puncta că este nevoie de o întărire a angajamentului. „Obligatoriu este nevoie de o reconfirmare a mea din partea federaţiei. Obligatoriu. În primul rând, este nevoie de o analiză din nou. Să vedem ce ne-am propus în luna iunie şi dacă am reuşit. Trebuie analizat, indiferent dacă eu voi continua sau nu şi ce doreşte federaţia. Dacă mâine sunt informat că nu mai există interes pentru continuitate. Pentru echipa naţională absolut orice. Dacă se va dori continuitatea, atunci din nou trebuie să ne aşezăm, să vedem care ar fi următorii paşi pentru a merge la următorul nivel.

Ce s-a făcut bine şi ce trebuie pentru a face şi mai bine. Pentru că sunt şi lucruri care mă supără foarte tare, cum e faptul că am luat gol în toate meciurile, cu excepţia celui cu Finlanda de la Bucureşti. Deci sunt probleme în continuare, chiar dacă sunt semne bune. Dacă se va dori continuitate, pentru mine naţionala reprezintă o prioritate”, spunea selecționerul, după victoria de luni seară. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rona hartner png
FotoJet (5) jpg
cub rebeca onoriu png
FotoJet jpg
cub paula seling png
cub theo rose anghel damian png
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
Goncalo Ramos, Getty jpg
Lionel Messi, Getty Images jpg
Maroc   Spania, Getty Images jpg
318310710 471139878468439 9093380521482870357 n (1) jpg
Portar Croatia, Getty jpg
CR7, Getty Images jpg