FRF a decis: Edi Iordănescu rămâne la națională

După ce România a ocupat ultimul loc în grupa sa din Liga Națiunilor și a retrogradat din Divizia B în C, vocile care puneau la îndoială eficineța lui Edi Iordănescu în ipostaza de selecționer nu au întârziat să apară.

Edi Iordănescu (centru) continuă în funcția de selecționer al naționalei (FOTO: Sportpictures)
Edi Iordănescu (centru) continuă în funcția de selecționer al naționalei (FOTO: Sportpictures)

Chiar dacă țara noastră a încheiat cu o victorie ultimul meci, învingând acasă cu 4-1 pe Bosnia și Herțegovina, iubitorii fotbalului nu au fost prea iertători cu poziția ocupată în competiție. 

Totuși, directorul tehnic de la FRF, Mihai Stoichiță, a dat asigurări că Edi Iordănescu rămâne neclinit pe banca tehnică a „tricolorilor”. 

„Acest final ne face să continuăm cu Edi Iordănescu, după ce am văzut în ultimele două meciuri, după modul în care lucrează la federaţie și felul în care lucrează în teritoriu. Acelaşi lucru s-ar fi întâmplat şi cu Bölöni, dacă ar fi acceptat să vină. Probabil că ajungeam la aceeaşi concluzie, în aceeaşi situaţie ca a lui Edi Iordănescu. Acum, să vedem ce facem în calificările următoare. Nu ne schimbăm de la o zi la alta, cum nu ne schimbam nici în cazul lui Bölöni”, a spus oficialul pentru OrangeSport. 

Selecționerul a reușit două victorii în grupele Ligii Națiunilor (FOTO: Sportpictures)
Selecționerul a reușit două victorii în grupele Ligii Națiunilor (FOTO: Sportpictures)

Cu câteva ore înainte de hotărârea FRF, Edi Iordănescu puncta că este nevoie de o întărire a angajamentului. „Obligatoriu este nevoie de o reconfirmare a mea din partea federaţiei. Obligatoriu. În primul rând, este nevoie de o analiză din nou. Să vedem ce ne-am propus în luna iunie şi dacă am reuşit. Trebuie analizat, indiferent dacă eu voi continua sau nu şi ce doreşte federaţia. Dacă mâine sunt informat că nu mai există interes pentru continuitate. Pentru echipa naţională absolut orice. Dacă se va dori continuitatea, atunci din nou trebuie să ne aşezăm, să vedem care ar fi următorii paşi pentru a merge la următorul nivel.

Ce s-a făcut bine şi ce trebuie pentru a face şi mai bine. Pentru că sunt şi lucruri care mă supără foarte tare, cum e faptul că am luat gol în toate meciurile, cu excepţia celui cu Finlanda de la Bucureşti. Deci sunt probleme în continuare, chiar dacă sunt semne bune. Dacă se va dori continuitate, pentru mine naţionala reprezintă o prioritate”, spunea selecționerul, după victoria de luni seară. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net