Învinsă de VAR: CFR Cluj a pierdut meciul de la Sepsi, după un gol din offside

CFR Cluj nu se regăsește cu niciun chip - fosta campioană a României a bifat cea de-a șasea partidă la rând fără succes în competiția internă. Cel mai recent, ardelenii au plecat învinși de pe terenul celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, unde „s-au predat”, duminică, scor 2-1 pentru gazde.

Covăsnenii au câștigat într-un mod controversat (FOTO: Sportpictures)
Covăsnenii au câștigat într-un mod controversat (FOTO: Sportpictures)

Dacă prima parte a jocului „a curs” în favoarea clujenilor, Panagiotis Tachtsidis înscriind în minutul 32 și oaspeții păstrându-și avantajul îndelungă vreme, până la egalarea adusă de Sherif Kallaku ('70), golul victoriei covăsnenilor, „semnat” de Vitalie Damașcan ('85) a fost unul controversat, planând asupra sa suspiciuni de offside.

Ardelenii, șase meciuri fără victorie în campionat 

Considerabila perioadă fără victorie în plan intern „agită apele” la CFR Cluj, Mario Camora declarându-se de-a dreptul exasperat: „Nu mai ştiu ce să zic! Aveam trei-patru şanse să facem 2-0 şi meciul era terminat. Din nou, însă, am luat golul, apoi echipa a căzut psihic. Aşa rezultate slabe nu am avut niciodată, atâtea meciuri fără victorie! Nici nu visam să prind aşa ceva! Distanţa faţă de FCSB este mare, trebuie să facem mai multe, să fim mai concentraţi, trebuie să dăm mai multe goluri. Puteam să avem şase puncte în plus, acum, dar din păcate nu am reuşit. Plecăm, din nou, cu o înfrângere. Aşa nu se mai poate! Ne trebuie o victorie. Echipa a jucat bine, până a egalat Sepsi, am avut trei-patru ocazii, dar dacă nu mai dăm gol... Nici nu mai ştiu ce să vă spun! Nimic nu mai merge, suntem foarte supăraţi”.
„A fost un meci greu, am fost prea pasivi, am întâlnit o echipă grea. A trebuit să avem mai mult curaj, am fost mai ofensivi, în partea a doua. Am făcut și câteva schimbări, am avut mai multă forță. Jucătorii care au intrat de pe bancă au făcut-o foarte bine, au marcat, au arătat bine și la antrenamente. Am avut mai multe ocazii după ce am schimbat sistemul și am reușit să marcăm. Am jucat mai mult în benzi. Nu știu dacă vor fi schimbări, nu am hotărât nimic. Voi avea o discuție cu cei din conducere și vom decide ce trebuie făcut”, a declarat, de cealaltă parte a baricadei, antrenorul gazdelor, germanul Bernd Storck.

Tehnicianul lui CFR Cluj, „acid” la conferința de presă

Pe de altă parte, omologul său de la gruparea ardeleană, Andrea Mandorlini, s-a pierdut cu firea la conferința de presă, mai ales când a fost întrebat dacă se teme pentru postul de antrenor. „Am făcut multe greșeli, apoi am primit și al doilea gol. Am deschis scorul, am avut șansa de 2-0, apoi au intervenit erorile. Nu reușim să concretizăm munca noastră ofensivă. Nu trebuie să facem aceste greșeli. Cine? Eu? Pentru ce motiv? (n.r. să se teamă că ar fi dat afară) Pentru că așa spui tu? Sau cine zice? Nu cred că are rost să ne gândim la ce va fi mâine. Important e prezentul, trebuie să ne gândim la meciul următor. Suntem dezamăgiți, azi am trăit o poveste urâtă. Vom vedea ce se va întâmpla joi”, a comentat italianul.
Formația din Gruia se menține, totuși, pe locul doi în Superliga României, chiar dacă e la egalitate cu următoarea clasată, fiind la distanță de opt puncte de prima poziție și având un bilanț de nouă victorii, șase remize și cinci înfrângeri, ultima etapă din acest an fiind programată, joi, acasă cu rivalii locali de la Universitatea Cluj. De cealaltă parte, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe e pe loc de play-off, al cincilea, după opt partide câștigate, cinci egaluri și șapte meciuri pierdute, urmând să întâlnească, tot joi, FC Hermannstadt în deplasare.

CCA, scuze oficiale pentru golul din offside, care a adus victoria covăsnenilor

Golul victoriei gazdelor a fost unul intens dezbătut și „a făcut valuri” în fotbalul românesc, până într-acolo încât preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a revenit cu scuze publice. „Ca urmare a analizei VAR făcute a rezultat că s-a comis o eroare. Am avut deja o primă discuţie în cadrul CCA şi am decis să înlocuim toţi cei trei arbitri de la viitoarele delegări. De asemenea, vom avea, în perioada următoare, o întâlnire cu echipa tehnică pentru a vedea cum putem evita pe viitor astfel de greşeli. În concluzie, golul a fost marcat din offside, o eroare regretabilă a brigăzii de arbitri, motiv pentru care doresc să prezint scuze, în numele CCA, celor afectaţi de această greşeală”. Brigada de arbitri a fost condusă la centru de Marcel Bîrsan, în vreme ce în echipa VAR s-au aflat Iulian Dima și Alexandru Filip.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net