Victorie la scor: FCSB a învins FC Hermannstadt, în penultima etapă din an

FCSB  n-a avut emoții în partida cu FC Hermannstadt, contând pentru etapa a XX-a din Superliga României și disputată, sâmbătă, pe Arena Națională, scor final 3-0. Pe lista marcatorilor și-au trecut numele căpitanul Darius Olaru cu o „dublă” ('23, '45) și Florinel Coman ('57).

FCSB, victorie clară cu sibienii. Darius Olaru (stânga), autorul unei „duble” (FOTO: Sportpictures)
FCSB, victorie clară cu sibienii. Darius Olaru (stânga), autorul unei „duble” (FOTO: Sportpictures)

„Cred că am făcut un joc foarte bun. Noi, ca echipă. Am intrat foarte concentrați, știam că trebuie să luăm toate cele trei puncte. Mă bucur că le-am luat și am făcut un meci solid. Golurile? Cred că și dacă erau alții le marcau! Mă bucur și sper să continui așa. Ambele faze m-au găsit acolo în față. Mă bucur că le-am tratat corect și am înscris”, a comentat Darius Olaru reușitele sale și prestația echipei de lângă Capitală. De altfel, în contextul unui sezon bun, probabil cel mai răsărit din cariera sa, chiar dacă nu a fost un obișnuit al campaniei de calificare a echipei naționale a României la EURO2024, zvonurile îl plasează pe Darius Olaru la un pas de transfer, una dintre variantele vehiculate fiind campionatul italian.

„Chiar și când aveam 3-0, au arătat aceeași atitudine”

„Am controlat. Am jucat un fotbal plăcut, din primul minut. Am pus în practică ce am pregătit. «I-am blocat» foarte bine. Am dat goluri în prima repriză și ne-am făcut jocul mai ușor. Ne bucurăm pentru Olaru. Ajută foarte mult echipa. Sperăm să o țină tot așa. Aveam nevoie de cele trei puncte. Acum, mai avem un meci și trebuie să câștigăm fără drept de apel. Trebuie să fim la fel de motivați”, a fost de părere și Florinel Coman, în vreme ce Alexandru Băluță a adăugat: „E o gură de oxigen. Am luat trei puncte importante. Am fost compacți și disciplinați. Am făcut presing, de la început. Hermannstadt joacă fotbal, pasează, dar nu le-am dat spații. Mă bucur că am câștigat!”.
În acord cu scorul, tehnicianul gazdelor, Elias Charalambous s-a arătat mulțumit de gruparea la care se află: „În primul rând, îmi felicit jucătorii pentru atitudinea pe care au arătat-o, timp de 90 de minute. Asta e cel mai important! Chiar și când aveam 3-0, ei au arătat aceeași atitudine. E un semn bun pentru noi. Dar nu avem timp de sărbătorit! Avem meci, peste câteva zile. Așa că trebuie să ne recuperăm și să ne pregătim pentru ultima partidă din an”.

„Aș fi schimbat și 11 jucători la pauză!”

Pe de altă parte, antrenorul sibienilor, Marius Măldărășanu n-a fost la fel de entuziasmat: „Nu sunt multe de spus... Este cel mai slab joc al nostru, de după promovare! Nu mi-l explic. Am început temători. Prima repriză a fost execrabilă. A doua repriză am încercat să intrăm în joc, dar s-a văzut că nu putem. Am arătat ca o echipă mică, o echipă care se bate la loc de baraj, nu la play-off. Nu vreau să dăm cu piciorul la munca pe care am făcut-o într-un an şi jumătate. Va trebui să reglăm lucrurile, «să spălăm ruşinea», în ultima etapă din acest an. Nu trebuie să ne doboare o înfrângere. Greşeala e omenească, dar niciun jucător nu a avut niciun pic de reacţie. Dacă aş fi putut, aş fi schimbat 11 jucători la pauză! Este o realitate”, a spus Marius Măldărăşanu, la finalul meciului cu FCSB. FCSB e pe primul loc în clasament, cu 12 victorii, cinci remize și trei înfrângeri, urmând să se dueleze, mâine, cu Poli Iași, în deplasare, în vreme ce  FC Hermannstadt să află pe a șaptea poziție, la un punct de distanță de ultima care duce în play-off, având șase partide câștigate, 10 egaluri și patru meciuri pierdute, fiind programată să primească vizita lui Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, joi, în ultimul meci al campionatului, din acest an.

Ibrahimović de România, în tribunele Arenei Naționale

O prezență „exotică”, zărită în tribune (FOTO: Captură TV)
O prezență „exotică”, zărită în tribune (FOTO: Captură TV)

O prezență atipică a fost zărită în tribunele Arenei Naționale, unde o persoană a urmărit meciul de fotbal având o mască pe față cu chipul lui Zlatan Ibrahimović, netrădându-și identitatea niciun moment. Cât despre adevăratul Zlatan Ibrahimović, suedezul a ales să revină în sportul care l-a făcut celebru, doar că, de această dată, nuca jucător, ipostază din care s-a retras, ci într-o funcție administrativă la AC Milan, ultima formație al cărei tricou l-a și îmbrăcat pe teren.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net