S-au aflat ultimele două echipe calificate în „optimile” Ligii Campionilor

Liga Campionilor și-a aflat, miercuri, ultimele două echipe calificate în optimile de finală, Paris Saint-Germain și FC Porto mergând mai departe din grupe. Pe de-o parte, portughezii s-au impus cu 5-3 în faţa echipei Şahtior Donețk, într-un meci de fotbal arbitrat de István Kovács.

Borussia Dortmund și Paris Saint-Germain au mers mai departe (FOTO: Getty Images)
Borussia Dortmund și Paris Saint-Germain au mers mai departe (FOTO: Getty Images)

Pe de alta, gruparea lui Kylian Mbappé a mers mai departe grație egalului obținut în deplasarea cu Borussia Dortmund (1-1), campioana Franței având emoții până în ultima clipă, după ce AC Milan s-a impus cu Newcastle United (2-1) și, în lipsa cel puțin unui punct din duelul său, PSG ar fi fost exclusă din Liga Campionilor. Atât PSG, cât și AC Milan au încheiat la egalitate în grupa lor, având câte opt puncte, dar francezii s-au calificat în faza următoare datorită golaverajului. 
Antrenorul lui PSG, fostul selecționer al Spaniei, Luis Enrique, s-a arătat mândru de reușita echipei sale: „Într-o grupă aşa de dificilă ca a noastră, sunt foarte mulţumit! Asta ne face să creştem. Sunt mulţumit de atitudinea echipei mele şi a jucătorilor mei! În februarie, vom fi mult mai puternici. Nu m-am uitat la scorul celuilalt meci (n.r. dintre Newcastle United și AC Milan). Obiectivul a fost să ne câştigăm meciul, asta ne-am spus la pauză. Dacă ne-am fi gândit la cealaltă partidă, ar fi fost un dezastru! În minutul 80, am ştiut că AC Milan conduce şi asta ne-a calificat. Şi le-am cerut jucătorilor noştri să controleze puţin mai mult mingea, să-şi asume mai puţine riscuri, dar dacă aveam o oportunitate, trebuia să profităm. Am vrut însă să câştigăm meciul pentru a termina pe primul loc”.

Când va avea loc tragerea la sorți pentru faza următoare a competiției

Pe lângă cele două grupări, și-au asigurat „biletele” pentru „optimile” Ligii Campionilor Arsenal Londra, Atlético Madrid, Bayern München, Borussia Dortmund, FC Barcelona, FC Copenhaga, Internazionale Milano, Manchester City, Napoli SSC, PSV Eindhoven, Real Madrid, Real Sociedad, RB Leipzg și SS Lazio. Pentru ultimele două locuri care duc mai departe în Ligii Campionilor se vor lupta AC Milan, Newcastle United și Paris Saint-Germain. 
În contextul dat, s-au stabilit și cele două urne pentru tragerea la sorți a acestei faze a competiției: echipele care și-au câștigat grupele au fost incluse în prima urnă, în vreme ce formațiile de pe poziția următoare au fost trimise în cea secundă. 
Din prima urnă fac parte Bayern München, Borussia Dortmund, Arsenal Londra, Manchester City, Real Madrid, FC Barcelona, Real Sociedad și Atlético Madrid, iar în cea de-a doua urnă se regăsesc Paris Saint-Germain, Internazionale Milano, SSC Napoli, FC Porto, RB Leipzig, FC Copenhaga și PSV Eindhoven. Tragerea la sorți va avea loc luni, 18 decembrie, de la ora 13.00 - turul optimilor de finală se va juca pe 13-14 și 20-21 februarie, iar returul pe 5-6, respectiv 12-13 martie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net