Ladislau Boloni refuză să vorbească despre negocierile cu FRF. „În câteva zile voi explica totul”

Aflat în postura de posibil selecționer al echipei de fotbal a României, Ladislau Boloni a evitat, astăzi (joi, 13 ianuarie), să vorbească despre negocierile cu FRF. Acesta a declarat pentru ”Gazeta Sporturilor” că în 4-5 zile va explica totul. Tehnicianul a recunoscut faptul că nu a răspuns la telefon în ultimul timp. 

Ladislau Boloni a câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 (Foto: sportpictures.eu)
Ladislau Boloni a câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 (Foto: sportpictures.eu)

Într-o intervenție pentru gsp.ro, Boloni a declarat: “Nu pot spune nimic în acest moment despre discuţiile cu FRF. Nici că sunt deschise, nici închise. Pot spune ceva acum, dar peste 20 de metri să sune telefonul şi să «explodeze» totul. Să lăsăm lucrurile să decurgă normal. Ştiu că presa vrea un răspuns repede, dar am şi eu viaţa mea”.

Întrebat dacă ignoră apelurile oficialilor FRF de câteva zile, Boloni a declarat că „e adevărat. N-am răspuns la telefon. Vrei să-ţi arăt câte apeluri am? (...) Când am venit, am stabilit un termen. Vom vedea ce va fi. Cu siguranţă în 4-5 zile voi explica totul”, a mai afirmat el.

În vârstă de 68 de ani, Ladislau Boloni a pregătit ultima dată formaţia greacă Panathinaikos Atena. El preluase conducerea tehnică a echipei , Numit în 19 octombrie 2020, în locul spaniolului Dani Poyatos, acesta a fost demis în 11 mai. La preluare, după patru etape, echipa din Atena se afla pe locul 11 cu două puncte, iar la plecarea tehnicianului român ocupa locul 5, cu 52 de puncte, însă fără şanse de a prinde cupele europene.

Campion al Europei cu Steaua, în 1986, internațional român de fotbal (108 selecții), Ladislau Boloni a debutat ca antrenor în 1992, ca secund la AS Nancy. Apoi, el a fost promovat principal, rămânând în funcție din 1994 până în 2000. Pe lista echipelor pe care le-a pregătit se mai află Sporting Lisabona (2001-2003), unde l-a promovat pe Cristiano Ronaldo, Rennes (2003-2006), AS Monaco (2006), Al-Jazira (2007/2008), Standard Liege (2008-2010), Al-Wahda (2010), Lens (2011), Al-Khor (2012-2015), Al-Ittihad Djeddah (2015), Antwerp (2017-2020) și KAA Gent (2021). În 2009, el a câștigat titlul de campion al Belgiei, cu Standard Liege, fiind declarat antrenorul anului.

Echipa naţională a rămas fără antrenor la finalul lunii noiembrie, când i-a expirat contractul lui Mirel Rădoi. De atunci, FRF a purtat negocieri cu Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, însă niciunul dintre ei n-a acceptat să devină selecționer național.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net