Liber, dar sărac şi pe drumuri

George Copos
George Copos

Pedepsele din Dosarul Transferurilor, în care opt grei ai fotbalului au fost închişi pentru infracţiuni grave, încep să ajungă la scadenţă. După doar un an şi trei luni, doi dintre ei au fost deja eliberaţi, George Copos şi Jean Pădureanu, dar pentru ultimul, calvarul abia acum începe.

Fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa a fost condamnat în martie 2014 la trei ani şi patru luni cu executare, dar a stat închis foarte puţin, şi nici măcar în celulă. Jean Pădureanu, în vârstă de 79 de ani, a fost internat în toată această perioadă la Spitalul Penitenciar Jilava, din cauza gravelor probleme de sănătate, “Lordul” suferind de Alzheimer. A fost eliberat joi, dar n-a ştiut încotro s-o apuce. Asta pentru că ANAF l-a executat silit şi i-a confiscat apartamentul din Bucureşti, singura sa proprietate, în încercarea recuperării prejudiciului creat. E vorba despre aproape 90.000 de euro, pe care Jean Pădureanu trebuie să-i plătească statului cât mai este în viaţă. Cum scoaterea la vânzare a imobilului cu două camere din zona Panduri nu acoperă suma, “Tata Jean” a fost penalizat şi la pensie. Mai exact, din cei 2.500 de lei cât primeşte lunar, ANAF i-a pus poprire pe 1.500 de lei, până când toate datoriile vor fi plătite. Asta înseamnă că Pădureanu a rămas şi fără casă şi e obligat să trăiască din 1.000 de lei pe lună. În aceste condiţii, el nu poate decât să apeleze la mila cunoscuţilor şi cel mai probabil la sora lui, care l-a întreţinut în acest timp. Pădureanu e divorţat şi n-are copii.

George Copos a scăpat, dar e milionar în euro


    George Copos
George Copos

Celălalt condamnat din Dosarul Transferurilor care a fost eliberat până în prezent, George Copos, e la alt nivel. Fostul patron al Rapidului a plătit prejudiciul de 1,1 milioane de euro încă dinainte să fie condamnat şi n-are probleme cu executări silite sau blocări de conturi în acest dosar.

cub andreea esca png
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
cub kassandra rotariu png
Survivor Romania webp
pexels Horoscop 3 noiembrie
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
cub anamaria prodan png
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
image
image
image
image
image
image
Ahmet Eyüp Türkaslan, Facebook jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Farul CSU Craiova, Sportpictures jpg
Edjouma fcsb cfr cluj jpg
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg