Liga I / Cluj, teren minat pentru «câini»

Ultima actualizare:

Nici acum, meciul nu face excepţie, pentru că în continuare fanii „câinilor" vor avea acces pe stadion doar cu legitimaţia de suporter dinamovist şi cu buletinul. Gazdele iau aceste măsuri pentru că se tem ca fanii Universităţii Cluj, echipa rivală şi înfrăţită cu Dinamo, să nu vină în număr mare pentru a susţine echipa din Capitală.

Însă, de-a lungul timpului, la un astfel de meci, bucureştenii au fost cei care au avut de pătimit. Iată o listă a celor mai importante întâmplări petrecute în întâlnirile CFR - Dinamo din ultima vreme.

Octombrie 2008 - Atacantul Florin Bratu s-a accidentat şi a stat pe tuşă timp de un an. În perioada aceea era om de bază în echipă, dar după acel eveniment nu a mai ajuns la forma care l-a consacrat. Clujenii au învins cu 1-0.

Martie 2010 - fundaşul Dragoş Grigore, atunci considerat marea speranţă a "câinilor", s-a accidentat grav şi a avut un repaus de opt luni. Tot atunci, portarul Ema Dolha a gafat nepermis, iar gazdele au egalat, rezultatul, 2-2, scoţându-i pe dinamovişti din lupta pentru titlu.

 Aprilie 2010 - s-a produs greva de la Dinamo. Cele două combatante s-au întâlnit într-un meci din Cupa României, iar petrecăreţul N'Doye a "dinamitat" vestiarul. Senegalezul i-a luat pe Diabate şi Dkakaridja Kone şi toţi trei "au evadat" din hotel pentru a se distra. Florin Bratu a protestat la adresa senegalezului, dar oficialii au decis să-l trimită la echipa "satelit". În semn de solidaritate cu el, Zicu, Boştină, Mărgăritescu, Alexe şi Adrian Cristea au intrat în grevă şi au plecat din cantonamentul echipei. În aceste condiţii, ardelenii s-au impus cu 2-1.

 Noiembrie 2012 - Dinamo a fost eliminată din sferturile Cupei României, 2-1, golul gazdelor venind în prelungiri. Fanii dinamovişti au fost lăsaţi să intre în teren doar pe baza buletinului de Bucureşti, un episod asemănător petrecându-se şi în 2010, atunci suporterii din Fan Club Dinamo din Oradea dându-i pe clujeni în judecată şi câştigând procesul de discriminare. În plus, au fost şi unele probleme de arbitraj.

Nici «acasă» n-au scăpat de «blestem»

În întâlnirile directe cu CFR, „câinii" nu au avut parte de evenimente neplăcute doar pe terenul rivalei, ci şi în „Ştefan cel Mare". Unul dintre ele s-a petrecut în martie 2010 în partida Dinamo - CFR, în turul semifinalelor Cupei României.

Partida s-a încheiat cu o remiză, 1-1, dar bucureştenii l-au pierdut pe Lucian Goian. Fundaşul a suferint o ruptură a ligamentelor încrucişate şi a avut nevoie de cinci luni pentru a reveni pe gazon. Apoi, în mai 2012 a avut loc un episod incredibil: antrenorul de atunci, Dario Bonetti, şi-a acuzat elevii de blat. A ieşit un scandal monstru, iar CFR a câştigat cu 1-0.

Ţălnar: «Nu e un derby»

Antrenorul dinamovist Cornel Ţălnar a spus că întâlnirea de la Cluj nu mai poate fi considerată un derby pentru că atât „câinii" cât şi adversarii lor sunt la mijlocul clasamentului. „Un rezultat bun ne poate da speranţe pentru următoarele meciuri şi de a obţine un loc de cupă europeană. Nu ştiu dacă mai poate fi considerat un derby, joacă locul cinci cu locul şapte", a spus Ţălnar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net