Liga Naţiunilor, ultima «găselniţă» UEFA

image
În noul format am putea avea întâlniri mai dese între România şi Ungaria

Peste patru ani, „tricolorii” se vor alinia la startul Ligii Naţiunilor, o competiţie inventată de UEFA care să completeze Campionatele Mondiale şi Europene.

Forul european condus de Michel Platini pregăteşte o nouă schimbare. După ce au creat Europa League pe modelul Ligii Campionilor, după ce au crescut numărul echipelor de la Euro (de la 16 la 24) şi după ce au stabilit ca turneul final continental din 2020 să aibă loc în 13 ţări, oficialii de la UEFA lucrează de zor la o altă „găselniţă". Este vorba despre Liga Naţiunilor, o competiţie prin care tradiţionalele partide amicale, de verificare, vor căpăta o aromă oficială. Sistemul de desfăşurare al primei ediţii (2018-2019) este încă în faza de proiect, dar câteva detalii se cunosc deja:

Cele 54 de naţionale afiliate la UEFA vor fi împărţite în patru divizii valorice, aşa cum se procedează la tenis, în Cupa Davis, sau la Mondialele de hochei. Ca urmare, vor exista retrogradări şi promovări între divizii. Dacă Liga Naţiunilor ar debuta astăzi, România ar fi în divizia secundă, alături de echipe ca Serbia, Ungaria, Danemarca sau Suedia.

În fiecare divizie vor exista patru grupe de câte trei sau patru naţionale. Se va juca tur-retur în perioada septembrie - noiembrie 2018. Cele patru câştigătoare de grupe vor disputa în vara lui 2019 un mini-turneu final (Final Four).

Câştigătoarele de divizii vor avea dreptul de a juca în play-off-ul de calificare la Euro 2020, indiferent de rezultatele din preliminariile efective ale Europeanului.

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
meghan markle jpg
reghe corina caciuc jpeg
cub botez tort liam png
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
cub botez reghecampf caciuc png
visarion alexa
Atac într-un birou de recrutare din Siberia / Foto Captură Video / Twitter
accident motilor buun jpeg
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Echipaj 8+1 feminin canotaj, Facebook jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE
Un protestatar și-a incendiat brațul la Laver Cup FOTO EPA-EFE
tenis madrid epa efe h 55182184 jpeg
aeroclubul romaniei competitie acrobatie aeriana foto Facebook (5) jpg