Mircea Sandu, diagnosticat din nou cu cancer: „Lupt în continuare, iubesc viața”

Ultima actualizare:

La cei 70 de ani ai săi, Mircea Sandu se luptă din nou cu un diagnotic dur, cancer, pentru a treia oară în viață. Până acum, cel mai longeviv președinte al Federației Române de Fotbal, structură pe care a condus-o timp de 24 de ani, a reușit să învingă în două rânduri cancerul.

Mircea Sandu se luptă din nou cu cancerul (FOTO: Sportpictures)
Mircea Sandu se luptă din nou cu cancerul (FOTO: Sportpictures)

„Sunt bine, mulțumesc! Am văzut și eu că a dat prin presă că aș avea a patra oară. Pai am fost diagnosticat doar de două ori, până acum. E a treia oară. Sunt acasă, în București, dar plec la Nisa, peste două zile. Trebuie să țin boala sub control. Haideți să vă spun ceva, dacă iei cancerul din pripă și te tratezi bine, de la început, apoi urmezi întocmai sfaturile oncologului, cancerul nu mai are putere să fie devastator. Eu sunt optimist, nu-mi fac griji. Sunt ca și până acum. Boala asta o învingi în primul rând psihic, nu trebuie s-o lași să te doboare. Eu merg frecvent la Nisa la controale. Nu am nicio teamă. Trebuie să ai capul limpede, ca să învingi boala asta. Îmi continui tratamentul cu rigurozitate, iau pastile, e totul OK. Eu sunt un luptător, vreau să lupt în continuare, pentru că iubesc viața”, a declarat fostul președinte al Federației Române de Fotbal, potrivit „Capital”. 

Peste 100.000 de euro costul tratamentelor la Nisa

Înapoi în timp, fostul conducător FRF povestea că o componentă importantă a vindecării sale a fost reprezentată de bani, tratamentul presupunând costuri foarte ridicate pentru un om de rând. Concret, a fost nevoie de peste 100.000 de euro pentru a-și reveni, banii necesari pentru operație și spitalizare la Nisa. „Erau două zile de tratament de chimioterapie, care costau în jur de 2-3.000 de euro. Acolo a fost punct ochit, punct lovit. Dumnezeu m-a dirijat şi m-a condus să merg acolo şi să fiu bine. A fost o operaţie grea şi lungă. Am fost operat şi pus în circuit. A fost mai complicat, dar am avut o minte puternică. Am fost psihic şi mental bine. Aveam deja un nepot, mai urma să-mi vină o nepoţică, Simona şi trebuia să mă bucur de ei. Şi mă bucur!”, povestea, la vremea respectivă, Mircea Sandu pentru „Gazeta Sporturilor”. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net