Mirel Rădoi se stabileşte în Emirate

Ultima actualizare:

În România, impresia generală e că cine se duce la arabi, se duce la „cimitirul elefanţilor". Mirel Rădoi demontează această teorie. Mijlocaşul de 32 de ani tocmai a încheiat cel de al cincilea sezon consecutiv în zona Golfului Persic, perioadă în care a jucat la Al-Hilal (Arabia Saudită) şi la Al-Ain (Emirate), a luat patru titluri şi patru cupe, şi a ajuns unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti străini din Orientul Mijlociu.

Rădoi are însă o veste proastă pentru fanii lui: se gândeşte să nu mai revină în ţară.

„Situaţia naşului Gigi Becali mă face să nu mă mai întorc în România. Mi-am luat deja casă acolo, în Emirate, şi o să rămân acolo, după ce îmi termin cariera.

România e o ţară în care n-ai siguranţă. Eu sunt şi genul de om care vorbesc, atunci când am ceva de spus. Dacă o să supăr pe cineva cu influenţă politică, aşa cum s-a întâmplat cu Gigi, şi sunt trimis şi eu la închisoare? Ce o să facă atunci familia mea? Nu e mai bine să stau departe de aici, liniştit, şi să-mi văd de treabă?

Uite ce mi s-a întâmplat, în 2008. Am primit, acasă, o hărtie de la ANAF că am de plătit impozite de un miliard de lei vechi. Am intrat în panică, am început să calculez şi am văzut că nu-mi ies socotelile.

M-am dus la ANAF şi am întrebat: «Cum aţi ajuns la suma asta?». La care ei mi-au spus: «Am calculat pe baza primelor pe care naşul tău le-a declarat la televizor». Am rămas blocat. Mi-am luat avocat, am stat pe capul lor 4-5 zile, după care mi-au zis că, de fapt, am de plătit un leu nou! De la un miliard de lei vechi s-a ajuns la un leu nou! Avocatul a insistat să-i dau în judecată. Îmi pare rău că am lăsat lucrurile aşa. Dacă era altcineva care nu-şi permitea să ia un avocat? Îl executau silit şi îi luau casa", a spus Rădoi pentru Adevărul.

- Ce sfat i-a dat lui Gigi Becali: "I-am zis: «Ia-o pe naşa, ia fetele şi vino aici. Stai liniştit, nimeni n-are treaba cu tine şi conduci Steaua de la distanţă». Nici n-a vrut să audă de aşa ceva. Îmi zicea: «Nu finule! România e ţara mea. Cum să plec din ţara mea şi să trăiesc printre străini?»".- Top 3 jucători Steaua: Chiricheş, Bourceanu şi Chipciu.- Contractul cu Al-Ain: am până în iunie 2014,dar suntem în discuţii să-l prelungim.- Retragerea de la naţională: nu mai puteam, eram o echipă de Divizia B, nu o naţională cu pretenţii.- Familia sa: Soţia şi cei doi copii s-au adaptat foarte bine la viaţa din Emirate, mult mai bine decât în Arabia Saudită. Poate fiindcă şi oamenii sunt mai deschişi.- Retrogradarea Rapidului:  Mare păcat, la Rapid era o atmosferă senzaţională, fie că echipa era pe primul loc sau pe locul 8.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net