Mutu a marcat după 359 de zile

image
Între Mutu şi fanii Petrolului există o dragoste necondiţionată (Fotografii: Răzvan Păsărică)

Adi Mutu a punctat în sfârşit pentru trupa ploieşteană şi chiar dacă a transformat doar un penalty, momentul a însemnat de fapt întreruperea unei serii negre de 359 de zile fără gol. Până luni seara, el nu mai perforase poarta de la data de 4 mai 2013, atunci când a adus un punct pentru Ajaccio în meciul cu Reims, 1-1.

Fanii îşi pierduseră încrederea în el, iar o accidentare la genunchi l-a ţinut departe de gazon în ultimul timp. Totuşi, a revenit, iar în faţa trupei din Botoşani (3-0) a arătat că la 35 de ani mai are un cuvânt de spus. A intrat pe teren în minutul 66 şi peste alte cinci l-a executat sec pe Curileac.

"Suntem într-o creştere evidentă, mai ales că încep să revină şi jucătorii care ne-au lipsit în ultimul timp. A fost perfect, pentru echipă, fani, Mutu, care a şi înscris după o perioadă în care a fost accidentat. El este înnebunit să fie pe teren, se vede că e disperat să joace, să recupereze, asta deşi începuse antrenamentele doar de patru zile. A fost fantastică şi revenirea lui Marinescu, după mai mult de 11 luni de absenţă. Mă bucur că şi el a reuşit să înscrie", a spus antrenorul Răzvan Lucescu.

„Briliantul” a înscris, din lovitură de la 11 m, primul său gol în Liga 1 după mai bine de 14 ani

image
Între Mutu şi fanii Petrolului există o dragoste necondiţionată (Fotografii: Răzvan Păsărică)

La finalul partidei, atacantul a făcut schimb de tricouri cu vechiul său amic Marius Croitoru, cel mai experimentat jucător din lotul lui FC Botoşani.

Adrian Mutu a intrat pe teren în minutul 66 al meciului cu Botoşani, în locul lui Albin

image
Adrian Mutu a intrat pe teren în minutul 66 al meciului cu Botoşani, în locul lui Albin

"Am întâlnit jucători care au evoluat mulţi ani în campionatul Spaniei sau al Italiei şi nu cred că puteam realiza prea multe în faţa lor. Totuşi, la sfârşitul meciului am făcut schimb de tricou cu Mutu şi pentru mine a fost o onoare. Ne cunoaştem de mult timp şi sunt sigur că o să-şi revină la adevărata sa valoare", a comentat acesta.

Golul "Briliantului" a însemnat şi prima reuşită în Liga I după o pauză de peste 14 ani, mai precis de la data de 20 noiembrie 1999 când Dinamo a învins Farul cu scorul de 4-0, iar el a realizat o "dublă". Deja există voci care-l văd pe Mutu reintegrat în circuitul echipei naţionale, chiar dacă între el şi Piţurcă există un conflict mai vechi. Totuşi, noul federal şi membru al comisiilor UEFA, Aurel Ţicleanu, e de partea "Briliantului" şi încearcă să-l convingă pe selecţioner să se răzgândească.

"Briliantul" a vorbit despre viaţa privată, anunţând la AntenaStars că la finalul campionatului se va alătura familiei, însă nu a putut preciza dacă şi-n următorii cinci ani va mai fi împreună cu Consuelo: "A fost alegerea noastră să nu vină în România, am hotărât că fetele nu pot sta pentru două zile aici când ele au şcoală până pe 14 iunie. Mai mult, două zile ar face doar pe drum până aici. Dar, mă voi duce eu la ele când se termină campionatul, nu le-am văzut de trei luni şi îmi e foarte dor, şi aş vrea să-l iau şi pe Mario, dacă îi permite timpul... Dacă mă văd peste cinci ani alături de Consuelo? Numai Dumnezeu ştie, în viaţă se pot întâmpla multe".

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
cub botez tort liam png
cub botez reghecampf caciuc png
meghan markle jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
ferentz iohannis  jpg
rafila jpg
Rusia - mobilizare parțială FOTO Colaj Profimedia, AFP, Twitter
Tom Cruise Nicole Kidman profimedia 0560291933 jpg
image
image
image
image
Meci retragere Federer Foto EPA EFE
Un protestatar și-a incendiat brațul la Laver Cup FOTO EPA-EFE
tenis madrid epa efe h 55182184 jpeg
aeroclubul romaniei competitie acrobatie aeriana foto Facebook (5) jpg
Romania LetoniaU19, Sportpictures jpg
Roger Federer, EPA jpg