Naționala câștigă, Dan Petrescu pierde: CFR rămâne fără un titular

CFR Cluj își poate lua gândul de la unul dintre titularii săi, în următoarele etape, după o accidentare suferită la echipa națională. Fundașul Andrei Burcă s-a „rupt” în meciul câștigat de România cu Bosnia și Herțegovina, încheiat 4-1. Faza s-a petrecut în prima parte a jocului, când Andrei Burcă s-a lovit la mâna dreaptă, însă a forțat până la finele meciului. 

Andrei Burcă va sta pe bară până la o lună (FOTO: Sportpictures)
Andrei Burcă va sta pe bară până la o lună (FOTO: Sportpictures)

Între timp, analizele făcute arată că fotbalistul în vârstă de 29 de ani are o fractură la mână, urmând ca, vineri, să fie supus unei intervenții chirurgicale. Apoi, recuperarea îl va ține departe de terenul de joc chiar și o lună, informează „Fanatik”. 

„A fost faza aceea, la începutul meciului, în care Andrei a căzut pe mână. I-am pus o atelă în acea zonă radio-carpiană și a spus că poate continua să joace. În 95% din cazuri de acest gen, este vorba despre o entorsă la nivel radio-carpian, nu mai mult. Este și motivul pentru care și eu mi-am dat acordul să continue partida. La pauză, am mai avut o discuție cu el pe această temă și mi-a zis că este în regulă și că poate juca. Nu au mai fost probleme în partea secundă, de genul să mai cadă pe mâna dreaptă sau să se lovească în zona respectivă”, a spus medicul naționalei, Claudiu Stamatescu, potrivit sursei citate. 

Urmează o lună „de foc” pentru CFR Cluj 

Dat fiind că România a încheiat pe ultimul loc grupa sa din Liga Națiunilor, sacrificiul lui Andrei Burcă este de prisos, punându-i bețe în roate lui Dan Petrescu. CFR Cluj va întâlni, sâmbătă, Petrolul Ploiești, apoi luna octombrie are multe obstacole pentru campioana României: „dubla” cu Slavia Praga și returul cu Sivasspor, toate din Conference League, dar și câteva meciuri „tari” în Superliga României, printre care cele împotriva lui Sepsi sau Rapid. 

Andrei Burcă numără 13 selecții la naționala României, iar în tricoul lui CFR Cluj a adunat 15 meciuri. Fotbalistul a adunat 90 de meciuri per total la ardeleni, unde evoluează din 2019. De altfel, vara aceasta, a fost aproape să părăsească echipa din Gruia pentru o echipă din Golf. În calea planurilor sale a stat și atunci o accidentare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net