Neputința Olteniei: CSU Craiova se afundă în întuneric, FCSB își mărește avansul

Ultima actualizare:

FCSB a trecut „fluierând” de etapa cu numărul XXIII din Superliga României, plecând cu toate cele trei puncte de pe terenul lui CSU Craiova, duminică, scor 3-0 pentru oaspeți.

FCSB își mărește avansul în clasamentul Superligii României (FOTO: Sportpictures)
FCSB își mărește avansul în clasamentul Superligii României (FOTO: Sportpictures)

Rând pe rând, și-au trecut numele pe tabela de marcaj Darius Olaru ('45+8, penalty), Florinel Coman ('50) și David Miculescu ('83), cel din urmă înscriind la doar câteva zeci de secunde după ce a intrat pe teren. Oltenii mai pun, astfel, încă o „cărămidă” în perioada deloc prolifică pe care o traversează: CSU nu a mai găsit calea spre victorie de cinci meciuri în campionatul românesc, ultima dată reușind să se impună abia la începutul lunii decembrie.
Totuși, CSU Craiova pare conștientă de situația în care se află, atacantul Alexandru Mitriță trăgând un semnal de alarmă: „Trebuie să ne revenim, pentru că aşa nu se poate! Toţi am greşit în acest meci! Nu îmi e teamă că nu prindem play-off-ul, trebuie doar să strângem puncte, pentru că de cinci etape n-am mai câştigat. E normal să fie supăraţi fanii, le dau dreptate! Nu vreau să vorbesc despre mine, eu nu vorbesc doar despre mine, sunt 11 jucători pe teren, fără echipa mea nu aveam aceste reuşite din actualul sezon. Am încredere în colegii mei, nu e Mitriţă cel mai bun. Când pierdem, toţi suntem supăraţi, când câştigăm, echipa are meritele ei. Nu vreau să vorbesc de titlu, trebuie să luăm puncte, nu vreau să mă gândesc departe, luăm fiecare meci în parte pentru a acumula puncte”.

Alexandru Băluță, primit cu ostilitate în Bănie

 „Ştiam că vom întâlni o echipă rănită, care încearcă să se ridice, mai ales că a jucat împotriva noastră. Au jucat acasă, era normal să facă presing. Ştiam ce ne aşteaptă! Ştiam că au jucători de valoare, care pot face diferenţa, dar ne-am gândit şi la valoarea noastră. Suntem liderul campionatului! N-am venit niciodată cu gândul de a ne apăra aici. Am câştigat duelurile, am fost mai puternici şi am băgat mingea în poartă. Eu am avut o problemă la deget, am fost călcat şmechereşte în prima repriză. Mi-a amorţit piciorul, dar e bine că am câştigat pe un teren foarte dificil. Au mai fost şi momente mult mai bune, dar suntem pe drumul cel bun. Intrăm în play-off, se înjumătăţesc punctele şi acolo va fi decisiv. Trebuie să ne dăruim, să punem sufletul pe tavă şi cu siguranţă va veni titlul, că la asta ne gândim”, a declarat și atacantul Florinel Coman.
Alexandru Băluță n-a avut parte de o primire tocmai plăcută în Bănie, fiind aruncate în dreptul său mai multe hârtii asemănătoare cu niște bancnote, aluzie la faptul că a lăsat CSU Craiova și a plecat la FCSB pentru bani. „Vreau să clarific lucrurile, nu au existat oferte egale. Nu a existat niciun echilibru între oferta de aici şi cea de la Craiova, nici din punct de vedere financiar, nici din punct de vedere al efortului, mai ales ţinând cont că am fost căpitanul Craiovei... Atitudinea (n.r. celor de la CSU Craiova) n-a fost atât de serioasă precum mă aşteptam, m-am simţit puţin subestimat ca fotbalist şi persoană... S-au spus multe lucruri, dar n-am fost luat în serios de către cei de acolo! Au crezut că va fi uşor. Respect suporterii Craiova, dar pentru mine e cel mai important acum să dau tot ce am mai bun la FCSB, să dovedesc că merit să joc şi să dau cel mai bun randament”, a fost reacția mijlocașului.

FCSB și-a pierdut golgheterul pentru meciul împotriva campioanei României

CSU Craiova e pe a șasea poziție în campionat, după nouă partide câștigate, șapte egaluri și tot atâtea înfrângeri. De cealaltă parte, lider în clasament, FCSB menține un avans considerabil față de următoarele echipe, despărțind-o 11 puncte față de a doua formație și având un bilanț de 15 victorii, cinci remize și trei înfrângeri.
FCSB nu va putea conta, în vederea partidei împotriva campioanei României, pe Darius Olaru: golgheterul Superligii României, cu 14 goluri, acesta a încasat un cartonaş galben în duelul cu oltenii și va fi suspendat, în următoarea etapă, când FCSB se va duela cu Farul Constanța. Totuși, jucătorul consideră că situația nu este responsabilitatea lui: „Sunt supărat pe Bîrsan (n.r. Marcel Bîrsan, arbitrul partidei), el mi-a dat «galben». Dacă îi dădea «galben» lui Mitriță, eu nu mai protestam”, s-a rezumat să spună Darius Olaru.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net