Ghinionista de serviciu: Dinamo, înfrângere „mincinoasă” în fața lui Rapid

Ultima actualizare:

Rapid a ieșit învingătoare din duelul cu Dinamo, disputat sâmbătă, pe Arena Națională și încheiat cu 2-1 pentru giuleșteni. Considerată pe terenul propriu al alb-roșilor, meciul a contat pentru etapa XXIII-a din Superliga României și o păstrează pe formația vișinie cu șanse la titlu.

Rapid a reușit să câștige meciul cu Dinamo (FOTO: Sportpictures)
Rapid a reușit să câștige meciul cu Dinamo (FOTO: Sportpictures)

Dacă prima repriză s-a desfășurat fără nimic notabil pe tabela de marcaj și Dinamo a fost echipa care a avut preponderent inițiativa, Rapid a reușit, totuși, să înscrie, chiar înainte să intre la vestiare. Atacantul francez Jayson Papeau a marcat ('44), însă echipa sa nu a rămas prea multă vreme în avantaj – Dinamo a regăsit forța și inspirația necesare pentru e egala prin vârful din Madagascar Hakim Abdallah ('45+1). Scorul a rămas egal, până spre finele partidei și gazdele sperau chiar „să smulgă” un punct de la una dintre candidatele la titlu din campionatul românesc, însă visurile lor au fost spulberate de atacantul sârb Borisav Burmaz, care a adus victoria vișinie ('90).

Bergodi, fair-play: „Un egal era rezultatul mai corect”

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, s-a arătat fair-play după meciul de fotbal, admițând că un rezultat de egalitate ar fi reflectat situația de pe teren: „Văzând rezultatul, cred că schimbările au făcut diferenţa, pe final. Mă bucur, dar azi nu am făcut un meci bun, nu am fost convingători. Însă, aceste trei puncte sunt importante. În prima repriză, am jucat cu frică, teamă, nu ştiu de ce. Dar mergem înainte! Nu se vede încă o cursivitate în joc, suferim la relaţiile de joc, trebuie să vedem bine cum procedăm şi cu jucătorii noi, care trebuie integraţi. Nu e uşor. Dar sunt jucători de calitate şi se vor integra. Astăzi, un egal era rezultatul mai corect. Dar am câştigat un meci în care pe teren nu s-a văzut diferenţa dintre locurile din clasament. A fost greu! Sper ca Rapid să arate, peste câteva etape, aşa cum îmi doresc, dar între timp trebuie să câştigăm meciurile. Şi băieţii ştiu că nu am fost bine, pentru că erau supăraţi, la final. Trebuie să arătăm altceva, ca atitudine, ca implicare”.

Alb-roșii, dezamăgiți: „Meritam cele trei puncte”

„Fiecare meci este diferit, trebuie să o luăm meci cu meci. Cred că am jucat bine, azi, am ratat mult şi e clar că trebuie să mai lucrăm la acest aspect. E nevoie să gândim pozitiv! Lucrăm din greu, dar trebuie să lucrăm şi mai mult. La faza golului am înscris mai mult din instinct. A fost bine că am egalat repede, să nu intrăm la pauză conduşi, dar nu a fost de ajuns. Cred că meritam cele trei puncte azi, sau măcar un egal. Noi am luptat pentru victorie şi am pierdut pentru că ne-a lipsit ceva, ultima execuţie, ultima pasă. Sunt chiar furios pentru că am pierdut! Avem nevoie de puncte, dar dacă vom juca aşa cum am jucat azi avem mai multe şanse. Trebuie să ne concentrăm mai mult la ultima pasă, la ultima execuţie”, a comentat și marcatorul alb-roșilor, Abdallah.
„Sunt foarte dezamăgit, dar nu îmi place să vorbesc despre noroc, pentru că eu cred că trebuie să meriţi norocul. Cred că jocul nostru a fost bun, până în ultimii 20 de metri. Îi simt pe jucători, le apreciez efortul, dar trebuie să fim mult mai buni. Este greu, dar trebuie să mergem mai dearte, să dăm totul pentru a încerca să schimbăm situaţia. Este greu să te bucuri de o îmbunătăţire a jocului dacă nu câştigi”, a concluzionat tehnicianul alb-roșilor, croatul Željko Kopić.

Săpunaru, recordmen la Rapid

Dinamo se menține pe abia penultimul loc în clasament, cu 16 puncte în 23 de meciuri, după patru victorii, patru remize și 15 înfrângeri – cele mai multe din Superliga României. De cealaltă parte, Rapid e pe locul doi, după 10 partide câștigate, nouă egaluri și patru meciuri pierdute. 
Șirul duelurilor dintre cele două a ajuns la cea de-a 115-a partidă în campionat, giuleștenii ajungând la „borna” de 40 de victorii, față de 50 ale lui Dinamo. Cele mai multe partide directe dintre cei aflați pe teren le-a avut Cristi Săpunaru, care a bifat cea de-a 10-a confruntare ca rapidist împotriva lui Dinamo. Comparativ, de la alb-roșii, cele mai multe dueluri de acest fel le are fundașul brazilian Gabriel Moura, care a ajuns la trei meciuri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net