Cifrele venirii lui Mutu la CFR. Ar putea intra în topul celor mai bine plătiți

Ultima actualizare:

Venirea lui Adrian Mutu pe banca tehnică a lui CFR Cluj „se traduce” printr-o mutare financiară importantă pentru antrenorul de 45 de ani. 

Mutu vine după o pauză de o lună, ultima dată antrenând în fotbalul azer (FOTO: Sportpictures)
Mutu vine după o pauză de o lună, ultima dată antrenând în fotbalul azer (FOTO: Sportpictures)

Una dintre variantele vehiculate pentru contractul său la fosta campioană a României este o înțelegere pe două sezoane și un salariu ofertant, anticipându-se că va concura cu cele de pe „podiumul” veniturilor în fotbalul românesc. La acest capitol, lider este bulgarul Ivaylo Petev, care primește 30.000 de euro lunar la CSU Craiova (sumă din care își plătește și staff-ul), fiind urmat de Cristiano Bergodi, italianul încasând 15.000 de euro de la Rapid. Orientativ, Adrian Mutu primea 12.000 de euro lunar, pe când antrena formația de sub Podul Grant, iar suma vehiculată pentru venirea sa la CFR Cluj este de 15.000 de euro. Dacă va rămâne la ardeleni până la jumătatea lui 2025, ar însemna că ar încasa până în 300.000 de euro – un contrast interesant, dat fiind că rezilierea contractului lui Andrea Mandorlini ar costa-o pe CFR Cluj aproximativ 300.000 de euro. Considerând că cifrele vor fi confirmate, practic Adrian Mutu ar câștiga în tot mandatul său mai puțin decât ar lua Andrea Mandorlini să plece.

Obiectivul: titlul din Superliga României

În misiunea sa pentru a câștiga titlul din campionatul românesc, la gruparea ardeleană va avea la dispoziție un lot în valoare de 17,98 de milioane de euro – ardelenii sunt abia pe locul cinci din punct de vedere al cotelor fotbaliștilor, după FCSB, CSU Craiova, Rapid și Farul Constanța. Cel mai bine stă Cristian Manea, aproximat la 3,2 milioane de euro, fiind urmat de croatul Karlo Muhar la 1,5 milioane de euro și conaționalul său Anton Krešić, la 1,1 milioane de euro. 
În funcție de cât de repede va bate palma, Adrian Mutu ar putea debuta la partida împotriva celor de la FC Voluntari, programată luni, 29 ianuarie, de la ora 20.00, contând pentru etapa a XXIII-a din Superliga României.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net