Rapid, considerabil mai bogată. Cât l-a costat pe Mutu plecarea în fotbalul azer

La mai bine de jumătate de an, de când Adrian Mutu și-a încheiat socotelile cu Rapid, s-a aflat cât l-a costat plecarea antrenorului de 45 de ani din Giulești în fotbalul azer, dat fiind că a fost nevoit să-și achite clauze de reziliere pentru a putea semna cu Neftçi Baku.

Adrian Mutu este, deocamdată, rămas fără echipă (FOTO: Getty Images)
Adrian Mutu este, deocamdată, rămas fără echipă (FOTO: Getty Images)

La acea vreme, se știa că suma la care s-ar fi ridicat clauza ar fi fost de 200.000 de euro, însă, între timp, s-a confirmat că părțile s-au înțeles pentru o sumă mai mică. Potrivit DigiSport, cel poreclit „Briliantul” a plătit aproximativ 100.000 de euro pentru a fi lăsat să plece de la grupare de sub Podul Grant. 

„Rapid e o echipă bună și am lăsat-o așa. Nu a fost un lucru planificat. A fost vorba de oportunitatea financiară. Eu am avut o discuție cu cei din conducere. Am pus împreună umărul la ceea ce pretinde Rapid, în ziua de astăzi. Rapidul face niște pași normali. Este o creștere normală. Atât s-a putut, la momentul respectiv. A fost o creștere de la faptul că au jucat în play-out și după în play-off. Au fost făcute și investiții. A venit și Marko Dugandžić, care a fost golgheter. Și anul acesta la fel. Va ajunge cât mai sus, acolo unde îi este locul. Îmi place Rapid. Nu pot să spun ce nu funcționează pentru că nu îmi place să critic staff-ul tehnic. Declarațiile mele se pot interpreta și nu vreau să deranjez antrenorul, precum au făcut-o alții, când eram acolo”, a spus Adrian Mutu, conform aceleiași surse, despre perioada petrecută în Giulești. 
Între timp, Adrian Mutu este fără echipă, după ce și-a încheiat socotelile și cu Neftçi Baku, pe care a pregătit-o doar pentru câteva luni, între iulie și decembrie 2023, vreme de 23 de meciuri - dintre acestea, pe 10 le-a câștigat, cinci s-au încheiat la egalitate și opt au fost înfrângeri. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net