Gest uriaș pentru Eriksson: ar urma să-și realizeze singura neîmplinire din fotbal

Interviul oferit de Sven-Göran Eriksson în presa suedeză, în cadrul căruia a vorbit cu luciditate și autenticitate despre diagnosticul greu cu care se confruntă -cancer în fază terminală”, nu a rămas fără ecou, iar legendarul antrenor a fost propus pentru o ipostază care i-ar adeveri singurul vis rămas neîmplinit în „sportul rege”. 

Sven-Göran Eriksson ar putea antrena Liverpool FC pentru un meci (FOTO: Getty Images)
Sven-Göran Eriksson ar putea antrena Liverpool FC pentru un meci (FOTO: Getty Images)

După ce a declarat că doctorii i-au transmis că mai are „în cel mai bun caz” un an de trăit, Sven-Göran Eriksson a fost propus să conducă de pe banca tehnică un meci al lui FC Liverpool. Inițiativa a pornit dinspre fanii „cormoranilor”, au cerut clubului să îi permită fostului selecționer al Angliei să îşi materializeze dorinţa neîmplinită de a conduce formaţia de pe Anfield, informează presa britanică. La fel ca tatăl său, Sven-Göran Eriksson este cunoscut drept un suporter de-o viață al lui Liverpool FC, fiind posibil ca, la cei 75 de ani ai săi, să pregătească măcar pentru o partidă echipa engleză, acasă, într-un meci caritabil în LFC Legends, împotriva formaţiei Ajax Amsterdam, programat în martie.

Unul dintre cei mai buni antrenori ai anilor '90

„Toată lumea înţelege că am o boală gravă. Toată lumea bănuieşte că este cancer şi aşa este. Dar trebuie să lupt cât mai mult timp”, a punctat pentru un post de radio suedez fostul selecționer al Angliei. Întrebat despre această afecţiune, suedezul a spus că mai are de trăit „poate, în cel mai bun caz un an, în cel mai rău caz un pic mai puţin sau în cel mai bun caz poate chiar mai mult. Nu poţi fi absolut sigur... Este mai bine să nu te gândeşti la asta”.
Sven-Göran Eriksson este apreciat drept unul dintre cei mai buni antrenori ai anilor '90, din CV-ul său remarcându-se Benfica Lisabona, AS Roma, SS Lazio, Manchester City sau Leicester City FC. Prolific în istoria fotbalului englez rămâne datorită perioadei 2001-2006, răstimp în care și-a asumat funcția de selecționer al naționalei din Anglia antrenând jucători precum David Beckham, Steven Gerrard sau Frank Lampard și conducând echipa la două ediții de Campionat Mondial, în 2002 și 2006 și la EURO 2004.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net