Oltenii, în vizită de lucru
Pe locul fostului “Central” din Craiova se ridică acum o arenă futuristă ce va avea 30.000 de locuri. După deschidere, România va avea patru stadioane moderne, dar, din păcate, cele trei existente deja au mari probleme.
Fotbaliştii trupei oltene, dar şi fostele glorii ce făceau parte din “Craiova Maxima” au fost ieri în “inspecţie”. Au observat stadiul lucrărilor la stadionul ce le va deveni casă la finele lui 2016. Noul “Ion Oblemenco” va semăna cu un OZN, unul pentru care se vor plăti 55 de milioane de euro şi va putea găzdui 30.000 de fani.
“Din păcate pentru cei din generaţia mea nu vom mai juca decât la deschidere, probabil va fi un «remember». Că tot suntem în martie, în urmă cu 33 de ani, s-a realizat una dintre cele mai mari performanțe ale fotbalului craiovean – treceam de Kaiserslautern şi ne îndreptam spre semifinalele Cupei UEFA”, a spus fostul mare jucător al Băniei, Gheorghiţă Geolgău. Apoi, a continuat: “Vechiul Central era arhiplin cu ore bune înainte de începerea meciurilor, iar eu sper ca rezultatele pe care le va obţine Universitatea să aducă din nou, în tribune, 30.000 de suporteri”. “Va fi un stadion senzaţional. Toţi ştim că în Craiova oamenii iubesc foarte mult fotbalul. Pe un astfel de stadion şi teren moralul va fi mult mai ridicat, iar cu suporterii în tribune vom fi cei mai puternici”, a completat şi actualul căpitan al Ştiinţei, Valentin Iliev. Până acum, toate noile stadioane din România, Arena Naţională din Capitală, cea din Cluj şi “Ilie Oană” din Ploieşti, au tot felul de dezavantaje. Primul nu are aviz ISU pentru a preveni un incendiu, iar suprafeţele de joc ale celorlalte două se prezintă în stare proastă.