Opt echipe luptă pentru patru locuri în play-off

Ca în fiecare an, finalul sezonului regulat atrage după sine partide pe viață și pe moarte între contracandidatele la play-off. Deocamdată, din cele șase calificate se știu sigur doar două, parcă eternele CFR Cluj și FCSB. Pentru celelalte patru locuri se luptă, cu șanse mai mari sau mai mici, opt formații. Click! vă prezintă care sunt șansele fiecăreia.

Latovlevici a adus pe Farul mai aproape de play-off (FOTO: Sportpictures)
Latovlevici a adus pe Farul mai aproape de play-off (FOTO: Sportpictures)

FC Voluntari. Ocupanta locului 3 în clasament, FC Voluntari are în etapa viitoare o adevărată finală cu FC Argeș. Un rezultat de egalitate în meciul de la Pitești le asigură ilfovenilor prezența în play-off în proporție de 90%, chiar dacă pentru ei sezonul se încheie cu două meciuri de zero puncte, cu CFR Cluj acasă și cu FCSB, în deplasare.

Situată acum pe poziția a patra, Universitatea Craiova pare a avea cel mai ușor program dintre pretendentele la play-off. Ea va întâlni pe Chindia acasă și pe Mioveni în deplasare, o victorie din aceste două partide putându-i face pe olteni să intre pe teren cu multă încredere în ultima partidă a sezonului, cea cu Farul, care și ea se luptă pentru calificare.

FC Botoșani e aproape de calificare

FC Botoșani, echipa care vinde 8-9 jucători pe sezon și tot rămâne între primele 6, nu trebuie decât să câștige patru puncte din cele două meciuri de acasă, cu Mioveni și cu FC Argeș, pentru a se califica din nou în play-off. Și moldovenii au de jucat o partidă în deplasare, cu Farul, însă e posibil ca ea să nu îi mai intereseze.

Situată acum pe locul 6, ultimul calificant în play-off, Farul și-a dat cu stângul în dreptul în meciul cu FC Argeș, de luni, scor 0-1, astfel că în loc să înceapă celebrarea calificării, va tremura până în ultima etapă. Pentru că echipa lui Gică Hagi, deși acum are un punct avans în fața piteștenilor de la FC Argeș, are un program infernal până la final. În weekend, constănțenii vor juca împotriva celor de la FCSB, în deplasare, apoi vor juca acasă, cu FC Botoșani, iar în ultima rundă se vor deplasa la Craiova, pentru a jucat împotriva Universității.

Rapid, UTA și Sepsi au doar șanse teoretice

După victoria de la Ovidiu, FC Argeș a reintrat în cărțile pentru play-off. Are un program greu, dar parcă nu imposibil, având în vedere adversarii rivalilor direcți, Farul. Prima confruntare a piteștenilor va fi în etapa următoare, în deplasare, cu Voluntari, echipă care va încerca să obțină victoria pentru a se califica matematic în play-off, așa că ne așteaptă un meci pe cinste. Apoi, vizita celor de la FCSB nu poate fi aducătoare de puncte pentru gazde, în schimb deplasarea de la Botoșani ar putea oferi o surpriză, pentru că la acea oră moldovenii s-ar putea să fie deja calificați în play-off.

Aflată pe locul 8, Rapidul, una dintre puținele formații care nu au câștigat nici un meci în acest an, mai are de doi bani speranță de calificare în play-off. Pentru asta, giuleștenii au nevoie să câștige toate meciurile (vor întâlni pe Dinamo, FCU Craiova și Clinceni) dar și ca Farul să nu obțină vreo victorie în ultimele meciuri, sau ca FC Argeș să nu reușească să obțină patru puncte din cele 9 rămase de disputat.

Ultimele două echipe din cele 8 care în acest moment au șanse matematice de a se califica în play-off sunt UTA și Sepsi. Numai că în cazul lor cuvântul matematic ar trebui înlocuit cu utopic, pentru că dacă vreuna dintre ele se va califica între ultimele 6 ar fi una dintre marile surprize ale ultimului deceniu. Practic, indiferent ce ar face, chiar dacă și-ar câștiga toate meciurile, ele depinde de Farul și de FC Argeș. Echipa din Sfântu Gheorghe va ieși din cursă la primul punct făcut de Farul, iar UTA la prima victorie a constănțenilor sau a piteștenilor.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net