EXCLUSIV Herea, vândut la Sion pe un cantonament!
Un club de fotbal aflat în pragul falimentului şi care dă din colţ în colţ după bani ar trebui să-şi valorifice la maximum bunurile. Într-o societate sănătoasă poate, nu şi la Rapid. Click! vă prezintă o nouă decizie şocantă luată la această echipă.
După Armaghedonul de iarna trecută, giuleştenilor le mai rămăseseră foarte puţini jucători care puteau fi vânduţi pe nişte sume suficient de mari încât să ajute la scoaterea echipei din insolvenţă.
Cel mai valoros dintre aceştia era de departe mijlocaşul în vârstă de 28 de ani, Ovidiu Herea. Rapid plătise pentru el în 2007, lui FC Naţional, 1,5 milioane de euro şi spera ca la plecare să-şi recupereze aceşti bani.
În cei şase ani cât a stat la Rapid, Herea a avut oferte, ultima în 2011, de la Dnepr Denepropetrovsk, pentru 1,2 milioane de euro, dar clubul l-a păstrat dorind întotdeauna mai mult decât propunea cumpărătorul. Neplătit de luni bune, Herea n-a mai suportat situaţia din Grant şi a spus că renunţă la datoriile către el, doar să fie lăsat să plece.
Cum mai avea contract cu Rapid încă doi ani, Herea n-a primit foaia de jucător liber, ci era absolut necesară o sumă de transfer. FC Sion, echipa elveţiană care l-a transferat pe jucător, a făcut o ofertă, dar aceasta părea jenantă. Mai exact, rapidiştilor le-a fost propus în schimbul lui Herea un cantonament de 10 zile plătit de ei anul viitor, în Elveţia.
Ridicolul situaţiei abia acum vine, pentru că, ghiciţi ce! Rapid a acceptat. Astfel, cel mai vandabil jucător al clubului a fost cedat pentru un turneu de pregătire estival care nu costă mai mult de 50.000 de euro. Nu e însă vreo tragedie pentru Rapid, ci doar încă o explicaţie pentru situaţia actuală a clubului, care se află foarte aproape de faliment.
Practica trocului în fotbalul românesc nu este o noutate. Ultimul exemplu este cel al gorjeanului Dan Nistor, vândut în Franţa pentru 800.000 de euro. Până aici, el fusese cedat, în momentul venirii la Curtea de Argeş de la AS Rucăr, pe 7 mingi de fotbal. Portarul lui Dinamo, Bălgrădean, ajuns la un moment dat de la Minerul Lupeni la Jiul în schimbul unei cisterne de combustibil.