Cota lui Chiricheş a crescut de 400 de ori!

27 ianuarie 2014
article img
Vlad Chiricheş a devenit căpitanul naţionalei României şi câştigă la Tottenham 130.000 de euro pe lună

Vlad Chiricheş, 24 de ani, este fotbalistul român care a “explodat” în ultimii doi ani. Pandurii l-a vândut la Steaua cu un milion de euro, Steaua la Tottenham pe 10 milioane de euro, iar londonezii sunt pe cale să obţină pe el de patru ori mai mult, deşi n-are nici şase luni în Anglia.

Chelsea e „vinovată" pentru acest ultim salt valoric al căpitanului echipei noastre naţionale. Cu doar 19 meciuri pentru Tottenham în acest prim sezon al său în Premier League, Chiricheş a devenit favorit în viziunea lui Jose Mourinho, de a-l înlocui pe legenda John Terry, aflat în pragul retragerii.

Cum toată lumea a profitat la maximum de generozitatea lui Abramovici, cei de la Hotspur nu fac nici ei excepţie.

Vor 40 de milioane de euro pe un jucător care i-a costat cu doar cinci luni în urmă de patru ori mai puţin şi se aşteaptă ca suma să fie plătită.

Dacă acest lucru se va înfăptui, Chiricheş va deveni de departe cel mai scump jucător din istoria fotbalului românesc. Şi aşa, cota lui a crescut de 400 de ori din vara lui 2010, când pleca de la Curtea de Argeş la Panduri Tg. Jiu pentru doar 100.000 de euro. Totuşi, se pare că în contul celor 40 de milioane de euro, Tottenham ar urma să-l cedeze lui Chelsea şi pe brazilianul Paulinho.

Steaua nu va încasa nimic din acest eventual transfer în străinătate pentru că n-a păstrat niciun procent din jucător. Dacă va ajunge din vară pe Stamford Bridge, Chiricheş nu va mai fi însă aşa de sigur pe un loc în primul 11, pentru că în faţa lui stau Gary Cahill şi David Luiz, doi titulari incontestabili. În cazul în care varianta Chelsea cade, Borussia Dortmund e şi ea foarte interesată de român.

Alexandru Maxim este un alt jucător care a ajuns într-un timp record de la valoare 0, la una de milioane de euro. În 2011, mijlocaşul de 23 de ani venea gratis la Pandurii, de la Espanyol, la 1 februarie 2013 pleca la VfB Stuttgart pe 1,5 milioane de euro, iar acum e prioritatea numărul 1 pentru Liverpool, care le-a oferit nemţilor 6,5 milioane de euro pentru român.

article img
Vlad Chiricheş a devenit căpitanul naţionalei României şi câştigă la Tottenham 130.000 de euro pe lună

Vlad Chiricheş are planuri mari pentru 2014, care îi va aduce pe lângă un posibil transfer bombă şi o căsătorie. Fotbalistul şi-a cerut deja iubita, Sabrina, aceasta a spus da, iar la vară urmează oficializarea relaţiei lor care durează de aproape şase ani. "Cel mai greu mi-a fost să găsesc un inel potrivit pentru ea. Ca oricărei fete, îi plac diamantele şi mai bine de o lună m-am chinuit să aleg piatra potrivită", a spus Chiricheş cu ceva timp în urmă.

article img
Vlad Chiricheş a devenit căpitanul naţionalei României şi câştigă la Tottenham 130.000 de euro pe lună

Vlad Chiricheş s-a adaptat foarte uşor la fiţele de Anglia şi la doar o lună după ce a semnat cu Tottenham, fundaşul naţionalei a dat un salariu întreg pentru a-şi cumpăra o maşină. Românul a plătit 134.000 de euro pentru un Maserati cu volan pe partea dreaptă. Nu e nici o problemă însă, pentru că omul pe care ar trebui să-l înlocuiască la Chelsea, Terry, conduce un Bugatti Veyron de 250.000 de euro.