Pariu că aşa va fi în 2013?
Deşi urmează un an fără Olimpiadă şi fără turnee finale majore la fotbal, atracţiile sportive nu vor lipsi.
Noi vom sta cu ochii pe ambiţiile renăscute ale naţionalei de fotbal şi ale Stelei, pe eterna dorinţă de supremaţie a handbalistelor, pe lupta de supravieţuire în box a lui Lucian Bute şi pe intenţia lui Horia Tecău de a se menţine printre cei mai buni tenismeni din lume. Pariaţi pe ei?
La Mondiale după 16 ani
Naţionala de fotbal, antrenată de Victor Piţurcă, e în grafic în campania de calificare la Mondialul brazilian din 2014. În ciuda înfrângerii categorice cu Olanda (1-4), tricolorii sunt acum consideraţi favoriţi la ocuparea locului secund în grupă, cel care oferă şansa unei duble de baraj. Cum turcii sunt deocamdată scoşi din calcule, decisive vor fi cele două meciuri directe dintre România şi Ungaria, ambele programate în 2013. Ar fi primul nostru Mondial din 1998 încoace.
Bute îl bate pe Froch
Rămas fără centura de campion mondial în 2012 după ce a fost învins categoric prin KO de Carl Froch, Lucian Bute aşteaptă cu nerăbdare revanşa stipulată în contract. Deocamdată nu se ştie data meciului, britanicul anunţând că are alte planuri pentru prima jumătate a anului. Oricum, recâştigarea centurii e marea miză a lui Bute pentru 2013. Dacă nu va reuşi, atunci cariera pugilistului român de 32 de ani va apune mai mult ca sigur.
Oltchim ia Liga Campionilor
"Galacticele" de la Oltchim sunt mai aproape ca niciodată de câştigarea în premieră a Ligii Campionilor la handbal feminin. Cu cel mai tare lot din ultimii ani, vâlcencele s-au calificat fără emoţii între primele opt echipe ale Europei.
Bătălia pentru semifinale se va da într-o grupă accesibilă, cu Zvezda (Rusia), Krim (Slovenia) şi Ferencvaros (Ungaria), meciurile fiind programate în februarie şi martie. Mai departe, în drumul spre trofeu, Oltchim va da peste Gyor (Ungaria), Buducnost (Muntenegru) sau Larvik (Norvegia).
Steaua şi CFR sperie Europa
Într-un moment în care Dinamo şi Rapid se confruntă cu mari probleme financiare, singurele echipe de la noi capabile să impresioneze în Europa vor rămâne şi în acest an Steaua şi CFR Cluj.
De altfel, primele bătălii continentale ale celor două formaţii vor avea loc la 14 şi 21 februarie, în 16-imile Europa League (Steaua contra lui Ajax, CFR împotriva lui Inter Milano).
Cum Steaua are deja titlul de campioană în buzunar, roş-albaştrii se gândesc şi la Liga Campionilor din sezonul viitor. Pentru a intra în grupe, jucătorii lui Reghecampf vor fi nevoiţi să depăşească însă două tururi preliminare.
Horia Tecău, campion la Wimbledon
În turneele de tenis ne-am obişnuit deja să urmărim prestaţiile la dublu ale lui Horia Tecău, locul 9 în ierarhia ATP. În pereche cu suedezul Lindstedt, românul n-a cucerit până acum nici un Grand Slam (exceptând victoria la dublu mixt de la Australian Open 2012), pierzând de trei ori consecutiv (2010, 2011 şi 2012) finala celebrului turneu pe iarbă de la Wimbledon.
Pentru acest an, Horia a făcut o schimbare radicală: a renunţat la parteneriatul cu Lindstedt, optând pentru un dublu cu experimentatul Max Mirnyi din Belarus. Cei doi vor da un prim mare test încă din luna ianuarie, când se joacă în mod tradiţional Openul australian.