Petrolul învinge Botoșani și se află pe podiumul Superligii

Ultima actualizare:

„Lupii galbeni” par de neoprit, după ce au câștigat cu 2-1, duminică, meciul cu FC Botoșani și și-consolidat locul de pe podiumul din Superliga României, fosta Liga 1. 

Gicu Grozav (galben), marcatorul decisiv al meciului (FOTO: Sportpictures)
Gicu Grozav (galben), marcatorul decisiv al meciului (FOTO: Sportpictures)

Pe a treia poziție în clasament, Petrolul Ploiești „le suflă în ceafă” celor de la Farul, în spatele cărora sunt la un singur punct și celor de la Rapid, de care îi despart patru puncte. Victoria gazdelor a fost semnată de Christian Irobiso (22') și Gicu Grozav (64'), iar singura zvâcnire a oaspeților i-a aparținut lui Shaquill Sno (90+1').

De altfel, golul decisiv al ploieștenilor a fost unul ieșit din comun, după cum a povestit și marcatorul: „A fost o partidă grea pentru noi, știam ce ne așteaptă, Botoșaniul e o echipă cu o posesie bună, am reușit să marcăm primii și ne-am apărat bine. Am reușit, din nou, să luăm trei puncte importante pentru noi. Mă bucur că rămânem pe acest drum victorios. Cu abdomenul! (n.r. despre cum a marcat). A recentrat-o Irobiso, mi-a sărit în abdomen, nu am putut să dau altfel. N-am mai marcat așa”, a declarat atacantul, după meci.

„Alții au probleme mai mari”

În ciuda parcursului mulțumitor de până acum, Petrolul Ploiești traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, însă antrenorul prahovenilor a fost tranșant în acest subiect.

„A fost un joc echilibrat, o echipă pe care o știam. Am dat doar goluri, ne-am apărat bine, și finalul a fost așa cum ne place nouă la Ploiești, să ne chinuim. Irobiso cred că a fost cel mai bun, omul meciului de astăzi. Știam ce poate, a venit un pic mai târziu și de asta trebuia să avem răbdare cu el. Astăzi, ne-a răsplătit încrederea. Funcționează fazele fixe pentru că le lucrăm la antrenament. Sunt partide care pot fi decise prin faze fixe. Tamaș a fost la fel ca în toate meciurile, impecabil. Îl știu de mic copil, l-am simțit că nu vrea să plece, a vrut doar să tragă un semnal de alarmă.

Se tot vorbește de problemele de la Petrolul, dar așa e peste tot. La Botoșani sunt probleme mai mari decât la Ploiești, nimeni nu zice nimic. Lumea laudă rezultatele Petrolului, nu și jocul. Asta e, încercăm să scoatem ce putem cu soluțiile pe care le avem la dispoziție”, a spus și Nae Constantin, la finele partidei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net