Primăvara din Giuleşti

Ultima actualizare:

Şi asta, bazându-mă doar pe faptul că Rapidul nu mai e Rapidul, că echipa e vai de mama ei, neplătită, dezolată, făcută din ceea ce a mai lăsat "generozitatea" coposiană la echipele de tineret-juniori... Şi din ceea ce cuplul de antrenori exersaţi în rezervele echipei, Rada-Dumitraşcu, a reuşit să încropească ceea ce se poate numi o echipă.

Apoi, mi-a scăpat din vedere că nici Pandurii nu mai este echipa care era. Unu: că nu mai este Grigoraş, e Pusztai, un antrenor extrem de dotat. Doi, nu prea mai este echipa aia, toată vândută mioriticului stelist, lipsită şi de Maxim care a dat în Budesliga primul lui gol... Ar mai fi acolo un jucător - Nistor - şi ăla de dat, pentru care au venit la mezat câteva cluburi... Piaţă ieftină, mein herr...

Aşa că, practic, au jucat "Primăvara" Rapid cu scheletul Tg. Jiu fără câteva vertebre... Jalnică asociere. Din care a ieşit, paradoxal, un joc excelent. Căci da!, a venit primăvara în Giuleşti! Copiii ăia timizi au căpătat tupeu şi ei. Frumos: meciul s-a deschis cu un gol de veteran, Grigore şi s-a încheiat în minutul ultim cu un altul dat de tânărul Alex Coman după o pasă de la Roman... aidoma dată şi la primul gol lui Grigore.

De altfel, după atâtea aşteptări şi accidentări Roman a fost şi rămâne cel mai bun şi constant jucător giuleştean. Acum, spre parastas... dar să nu cobesc: vine dl Gruiaaaaa! Sincer, frica mea de bataie a şi fost justificată, mai ales în prima repriză. Ca apoi să ne revenim... Pe un fond - pentru mine degustător rafinat de fotbal - deprimant. Auzi să bată ai mei, în timp ce Real Madrid a scos egal la Zaragoza, unde Săpunaru - tot al nostru, refuzatul lui Piţurcă - l-a ţinut bine pe Ronaldo; iar Mutu, fie şi cu Ajaccio bătută, a dat un gol cvasi-imposibil... Numai la Naţională nu... că aşa vrea don Piţi... Dar, să lăsăm durerile mici şi să mergem la cele mari. Vineeee, se apropieee Steaua!

Acu, să-i văd pe Herea, de un egoism inoperant şi o insolenţă care cere bătaie la curuleţu gol; pe Pancone duşmanul însemnat al steliştilor; pe Alex Coman II, Bulgaru meu... hai măi Rada, aruncă-l în foc...!

Să le luăm caşu' din blide. Să le ardă stâna...

George Stanca

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net