Primele măsuri luate, după ce jucătorul lui UTA a căzut la pământ într-un meci

Ultima actualizare:

Rareș Pop a speriat pe toată lumea, după ce s-a prăbușit pe teren, în timpul meciului UTA Arad - FC Hermannstadt, câștigat de echipa lui cu 1-0 în Superliga României. Primele măsuri au fost dispuse deja de antrenorul său, Mircea Rednic, care a confirmat că jucătorul de fotbal va fi menajat la antrenamente, în perioada următoare.

Rareș Pop (dreapta), diagnosticat cu oboseală cronică (FOTO: Sportpictures)
Rareș Pop (dreapta), diagnosticat cu oboseală cronică (FOTO: Sportpictures)

Totul s-a petrecut spre finele jocului, în minutul 73 al meciului, când extrema dreaptă în vârstă de 17 ani a căzut din senin. Medicii de pe ambulanță au intervenit imediat, acordând primele îngrijiri, iar jucătorul și-a revenit și a fost transportat la spital pentru o serie de investigații, verdictul fiind acela de oboseală cronică, potrivit „Gazetei Sporturilor”.

Rareș Pop, „asul din mâneca” arădenilor pentru regula U21

Dat fiind că primele informații ar indica o suprasolicitare fizică, situația l-a determinat pe Mircea Rednic să-i domolească ritmul, mai ales că nu a fost singurul episod așa - Rareș Pop a mai avut unul asemănător și la juniori, dar și în timpul unui antrenament, ceva mai recent, la echipa mare. „Are 17 ani, l-am aruncat prea repede în luptă cu regula asta U21, care e bună și nu e bună. Eu sunt pățit, cu Vrăbioru (n.r. Ștefan Vrăbioru, un fost fotbalist, care a murit, în 1999, la 23 de ani, după ce s-a prăbușit pe teren, diagnosticul fiind de hemoragie internă), Ekeng (n.r. Patrick Ekeng, care a murit, în 2016, la 26 de ani, la spital, unde a fost dus după ce s-a prăbușit pe gazon, ulterior aflându-se că avea afecțiuni cardiace). Trebuie făcute investigații. Trebuie să avem grijă de el, trebuie protejat. El nu a fost protejat. Dar deja le-am zis alor mei. E regulă, din momentul ăsta el face la jumătate partea fizică! Treptat, să se obișnuiască inima, organismul, nu putem să-l aruncăm așa în luptă. El e tânăr, aleargă, nu știe să-și gestioneze efortul. Ba e în stânga, ba e în dreapta”, a declarat Mircea Rednic. Tehnicianul face referire la regula U21, modificată anul trecut, prin care orice grupare din Superliga României trebuie să aibă în permanență pe teren un jucător cu vârsta sub 21 de ani. Cât despre cifrele lui Rareș Pop, acestea indică, într-adevăr, că a fost foarte activ: sezonul acesta, jucătorul numără nu mai puțin de 26 de apariții în tricoul lui UTA, marcând de patru ori și oferind trei pase decisive, fiind aproape mereu „asul din mâneca” arădenilor pentru a respecta regula U21. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net