Rapid a pus-o la punct pe Sepsi, 3-0, în Liga 1. Giuleștenii surclasează FCSB

Rapid București a început, fără doar și poate, cu dreptul în primul meci oficial din 2023.

Marko Dugandžić a marcat o „triplă” (FOTO: Sportpictures)
Marko Dugandžić a marcat o „triplă” (FOTO: Sportpictures)

Giuleștenii au defilat, vineri, în fața celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, impunându-se cu 3-0. Marko Dugandžić a fost autorul unei „triple” și „îi suflă în ceafă” golgheterului din Superliga României, legitimat la FCSB, Andrea Compagno, de care îl desparte o singură reușită. Giuleșteanul venit în vară de la CFR Cluj a reușit hat-trick-ul într-un sfert de oră, aducând victoria chiar de ziua portarului echipei sale, Horațiu Moldovan, care a împlinit 25 de ani. 
„Am avut un start foarte bun, băieţii au interpretat foarte bine partitura tactică. Ştiam că avem în faţă un adversar căruia dacă îi oferi spaţii devine periculos. Mă bucur mult pentru Dugandžić, dar asta e treaba lui, să înscrie goluri. Îi felicit pe băieţi, pentru că jucând acasă şi oferindu-le suporterilor acest început, le-au făcut o bucurie şi ne-au adus o victorie importantă. Jucătorii pe care i-am trimis în teren, în repriza a doua, au intrat bine în meci. Pe noi nu ne sperie nimic, vom merge să câştigăm toate meciurile, aşa cum am făcut-o şi până acum”, a punctat tehnicianul lui Rapid, Adrian Mutu.

„E un rezultat dezastruos”

Pe de altă parte, ocupantul băncii tehnice a lui Sepsi nu a fost la fel de mulțumit. „O înfrângere dureroasă, îmi asum responsabilitatea. Antrenorul e primul vinovat de înfrângere. Din păcate, nu am fost conectați la meci, nu știu, poate nu i-am făcut să înțeleagă că e un meci important. Era 3-0 și asta nu trebuia să se întâmple. Sper că a fost un accident, o să vedem pe viitor. Știam că ar trebui să nu o luăm pe contraatac. Nu e vorba de posesie, dar ei au ales să stea în jumătatea lor, iar după am luat două goluri pe contraatac. Îmi asum responsabilitatea și mergem mai departe. Noi avem timp pentru a ne gândi la transferuri, o să vedem nu asta e o problemă acum. O să evaluăm lotul, după această înfrângere. Poate e un accident, o să vedem meciul următor. Nu am intrat în meci. E un rezultat dezastruos, dar mergem înainte fără să facem o tragedie. Nu e o problemă, trebuie să ne gândim la meciul următor și să analizăm problemele de astăzi”, a declarat Cristiano Bergodi. 

Rapid urcă pe locul trei în Superliga României, surclasând-o pe FCSB, care are, însă, un meci mai puțin disputat. Gruparea lui Adrian Mutu e la patru puncte de liderul Farul Constanța, de asemenea cu o partidă în minus și un bilanț de 12 victorii, cinci remize și tot atâtea înfrângeri în Liga 1. Etapa următoare, giuleștenii vor înfrunta Universitatea Cluj, în deplasare.
De cealaltă parte, Sepsi se află pe a șasea poziție, ultima care duce în play-off, având nouă meciuri de fotbal câștigate, cinci egaluri și opt partide pierdute. Pentru echipa lui Cristiano Bergodi, urmează un duel cu FCU Craiova 1948. Partidele din Superliga României sunt difuzate de DigiSport1, OrangeSport1 și PrimaSport.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
euro valuta bani pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net