Cele mai valoroase echipe: cine „dictează” ritmul în Superliga României

Cele mai valoroase echipe din primul eșalon românesc domină și clasamentul intern al țării noastre, investițiile făcute în fotbaliști reflectându-se întocmai în rezultate. Căci primele șase cel mai bine cotate formații din țara noastră sunt și cele care ocupă locurile ce asigură prezența în play-off.

Denis Alibec (albastru) a dat cele mai mult goluri pentru Farul (FOTO: Getty Images)
Denis Alibec (albastru) a dat cele mai mult goluri pentru Farul (FOTO: Getty Images)

FCSB este liderul în clasamentul valorii loturilor, formația din Capitală având jucători care ating per total 33 de millioane de euro, iar cel mai bine cotat valoric e Darius Olaru, cu 5,3 milioane de euro, fiind și cel mai valoros din întreg campionatul. În ceea ce privește topul golgheterilor, acesta e condus de italianul Andrea Compagno, cu nouă reușite pentru FCSB și 13 în total în campionat, fiind totodată și golgheterul Superligii României. FCSB ocupă locul trei în clasament, la șapte puncte distanță de liderul Farul Constanța, cu 11 meciuri câștigate, cinci egaluri și tot atâtea partide pierdute.
În imediata apropiere se află CFR Cluj, de altfel și campioana României, al cărei lot se învârte în jurul sumei de 31 de milioane de euro. Andrei Burcă e cel mai valoros din echipa ardelenilor, fiind cotat la 4 milioane de euro, iar titlul de cele mai multe goluri, patru, e împărțit între elvețianul Cephas Malele, croatul Karlo Muhar și olandezul Rangelo Janga. Pe lângă locul doi ocupat în ierarhia din România, cele 14 victorii, două egaluri și cinci înfrângeri, îl păstrează pe Dan Petrescu în lupta pentru trofeul suprem din țara noastră.

Farul Constanța, cea mai câștigată

CS Universitatea Craiova este cea de-a treia echipă din campionatul românesc, din punct de vedere valoric, în clasamentul intern aflându-se pe a cincea poziție. 11 victorii, cinci egaluri și tot atâtea înfrângeri alcătuiesc bilanțul oltenilor, care au un lot în valoare de aproape 20 de milioane de euro. Andrei Ivan este cel mai bine cotat fotbalist – 2,3 milioane de euro, golgheter fiind Alexandru Crețu cu cinci goluri.
Nici Rapid nu stă rău la nivelul investițiilor în fotbaliști, lotul giuleștenilor depășind 16 milioane de euro. Iar rezultatele se văd, dat fiind faptul că formația lui Adrian Mutu se află pe locul patru în Superliga României, la egalitate de puncte cu FCSB și CSU Craiova, cu toate că valoarea lotului alb-vișiniilor este la jumătate față de FCSB. Cel mai bine cotat valoric e goalkeeper-ul Horațiu Moldovan, cu 1,8 milioane de euro, iar cele mai multe goluri, nouă la număr, îi aparțin lui Marko Dugandžić, transferat în vară, de la CFR Cluj.

Cel mai bine în raportul valoare lot – situație în clasament stă Farul Constanța, dat fiind faptul că este lider absolut din Superliga României, echipa lui Gheorghe Hagi conducând neîntrerupt, încă din luna august a anului trecut. Cu 45 de puncte agonisite în 21 de meciuri, constănțenii se bazează pe un lot de „doar” 15 milioane de euro. „Perla” Farului este mijlocașul defensiv Tudor Băluță, cotat la 2 milioane de euro, venit chiar la începutul campionatului de la Brighton și cu un contract valabil până în vara anului viitor. Golgheterul formației conduse de Gică Hagi, Denis Alibec, numără nouă goluri și patru pase decisive.
Locul șase îi revine, atât în ierarhia valorilor de lot, cât și în clasamentul din campionat, lui Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Deținătoarea Cupei și Supercupei României, ocupă ultimul loc care duce în play-off-ul campionatului intern și are jucători în valoare de 13 milioane de euro. Dintre ei, cel mai bine cotat este Roland Niczuly, 1,4 milioane de euro, în vreme ce venezueleanul Mario Rondón este golgheterul lui Sepsi, cu opt reușite.

Miza din Superliga României

Mai sunt doar câteva zile, până când primul eșalon românesc își reia parcursul, iar podiumul a rămas constant, pe parcursul anului trecut. Deocamdată, lupta se dă pentru primele șase locuri din clasament, acestea ducând către play-off, în vreme ce ocupantele pozițiilor șapte-16 se vor duela în play-out. Locurile care duc în play-out sunt ocupate, în prezent, de Petrolul Ploiești, FC Voluntari, FC Hermannstadt, FCU Craiova 1948, FC Argeș, Chindia Târgoviște, FC Botoșani, Universitatea Cluj, UTA Arad și CS Mioveni.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net