Rapid, „demolată”: CFR a făcut instrucție pe Giulești. Bîrligea, marele erou

Ultima actualizare:

CFR Cluj a venit „însetată” de goluri pe Giulești, sâmbătă, învingând Rapid fără drept de apel, cu 4-1, în ceea ce a fost etapa a treia a play-off-ului din Superliga României.

Daniel Bîrligea (dreapta) a fost de neoprit cu rapidiștii (FOTO: Sportpictures)
Daniel Bîrligea (dreapta) a fost de neoprit cu rapidiștii (FOTO: Sportpictures)

Ardelenii au deschis scorul, încă din minutul trei, când Daniel Bîrligea a înscris primul gol după un corner al lui Ciprian Deac, urmând o „descătușare” a atacantului de 23 de ani, care și-a trecut numele în dreptul unui hat-trick pe parcursul unei jumătăți de oră ('3, '8, '37), ca, în cele din urmă, reușita cu numărul patru să-i aparțină lui Cristian Manea ('45+1). O singură „zvâcnire” a avut Rapid, care a înscris „golul de onoare” spre finele meciului, prin kosovarul Albion Rahmani ('81).

„Mi-e rușine de toată lumea”

„O primă repriză de coșmar”, „a tunat” Cristian Săpunaru (40 de ani), după meci: „Nu am nici o explicaţie pentru prima repriză, sigura chestie pe care pot să o spun e că a fost o prima repriză de coşmar! În a doua, am încercat să revenim şi noi  pe tabelă, am avut ocazii, dar nu ştiu.... În vestiar nu mai era nimic de spus, singura chestie pe care le-am spus-o a fost să jucăm fotbal. Mi-e ruşine de suporteri, mi-e ruşine de toată lumea! Ne schimbăm mentalitatea, dar nu e aşa de simplu la fotbal. Acum, o să ne batem pentru locurile cinci-șase. Statistici? M-am săturat de statistici! Mă interesează prezentul, meciul de acum. Eram obligaţi să îl câştigăm! După prima repriză, trebuia să dăm afară 11 şi să intre alţi 11. Trebuie să realizăm şi noi, jucătorii, că atunci când se schimbă un antrenor e şi vina noastră! În sezonul ăsta nu ţin minte o repriză ca asta!”.
Ocupantul băncii tehnice din Giulești s-a arătat, ca de obicei, echilibrat și nu a dat curs zvonurilor despre o eventuală demisie, care planează asupra oricărui antrenor din fotbalul românesc, la orice pas greșit. „Nimic de spus. A fost o primă repriză de coșmar, nu putem spune nimic. Au dat patru goluri pe greșelile noastre și asta a fost, meciul s-a terminat după prima repriză. Când iei două goluri în șapte minute, e normal ca jucătorii să cadă psihic. La pauză ar fi trebuit să schimbăm tot. Nu doar jucătorii, dar și antrenorii, tot! După 0-4 la pauză, ce se poate spune? Trebuia făcut ceva. Din păcate, toți suntem vinovați pentru acest rezultat. Îmi pare foarte, foarte rău, echipa parcă a dispărut după meciul cu FCSB. Nu ne regăsim, avem trei înfrângeri la rând. E păcat, echipa are jucători de valoare, foarte buni, dar ce putem spune? Nu mă gândesc la demisie”, a spus Cristiano Bergodi (59 de ani).

„Perla” lui CFR Cluj a ieșit de pe teren pe targă

Pe de altă parte, eroul CFR-ului a savurat din plin succesul de pe stadionul de sub Podul Grant: „A fost foarte importanta victoria, pentru că trebuie să ne revenim după rezultatul de săptămâna trecută. Fotbalul nu se bazează pe ceea ce scriem pe hârtie, dacă o echipă valorează puţin sau mult. Mingea este rotundă! De fiecare dată, trebuie să dai totul pe teren. Acum este doar o victorie, nu conteaza dacă o să câştigi cu 4-0, sau 4-1, e posibil că ne-a dat nouă Corvinul un şoc şi am revenit, am făcut ce aveam de făcut. Încrederea în noi este foarte importantă”, a declarat și Bîrligea, care a dat emoții în timpul meciului, fiind scos pe targă, însă în cele din urmă ieșind pe picioarele lui la declarații.  
Clasamentul rămâne dominat de FCSB, care are 38 de puncte (n.r. care are programat un meci cu CS Universitatea Craiova, duminică, de la 20.30), formația de lângă Capitală fiind urmată de CFR Cluj și CS Universitatea Craiova cu câte 31 de puncte şi Rapid cu 28 de puncte.

Debut de bun augur

Victoria a picat cum nu se poate mai bine pentru antrenorii care asigură interimatul la CFR Cluj, Francisc Dican (56  de ani) și Ovidiu Hoban (41 de ani), anunțați oficiali, după plecarea lui Adrian Mutu (45 de ani). „Pot doar să zic: «Chapeau»! Cred că, de la un cap la celălalt, am dominat meciul. Cred că determinarea, ambiția și atitudinea au fost cele corecte. Până acum, din punctul meu de vedere, au lipsit. Știam ce joacă Rapidul și că nu trebuie să le oferim spații pe tranziții. Este un hat-trick care nu ar trebui să se oprească aici! Ar trebui să îl confirme în meciurile viitoare. E simplu”, a declarat Dican, care teoretic va avea, împreună cu „secundul” său încă șapte meciuri la dispoziție pentru a-și dovedi valoarea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net