Cupa României, ajunsă la semifinale. Cine se luptă pentru ultimul act

Ultima actualizare:

Oțelul Galați este ultima echipă care și-a asigurat prezența în semifinalele din Cupa României, după ce a învins, joi seară, în deplasare, cu 1-0, CS Universitatea Craiova. Golul care le-a adus marea calificare gălățenilor a fost înscris abia în prelungiri, în minutul 114 și i-a purtat semnătura portghezului João Lameira. 

Corvinul Hunedoara poate spera la cupele europene (FOTO: Sportpictures)
Corvinul Hunedoara poate spera la cupele europene (FOTO: Sportpictures)

Mai departe, penultimul act le va aduce față în față pe Oțelul Galați cu Universitatea Cluj și Corvinul Huneodara cu FC Voluntari. Meciul care va decide trofeul se va disputa peste mai bine de o lună, fiind programat pe 15 mai. Deținătoarea Cupei României, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, și-a oprit parcursul încă din faza grupelor, acolo unde a reușit să adune doar două puncte, după remizele cu Petrolul Ploiești și FC Hermannstadt. 

Corvinul Hunedoara, aproape de o situație istorică

Marea surpriză a competiției a fost eliminarea lui CFR Cluj, care a pierdut în fața celor de la Corvinul Huneodara într-un mod categoric, în sferturile de finală. Înfrângerea ardelenilor a fost greu „digerată” în Gruia, aducând demisii în lanț și contribuind la o atmosferă tensionată în vestiarul clujenilor. 
Interesant este că tabloul din Cupa României aduce în centrul atenției un scenariu ieșit din comun: Corvinul ar putea ajunge în cupele europene, cu toate că nu are drept de promovare în Superliga României, dat fiind că nu a obținut licență de prima divizie, însă are pentru competițiile continentale, ceea ce înseamnă că ar putea evolua în preliminariile Ligii Europa. Având în vedere că a găsit deja forța necesară să reducă la tăcere o echipă precum CFR Cluj, iar că în semifinale se duelează cu Voluntari, care își bate capul, mai curând, cu salvarea de la retrogradare, Corvinul este aproape de o situație istorică. Fondată inițial în anul 1921, Corvinul a fost dezafiliată de Federația Română de Fotbal, în 2004, pentru că avea datorii față de jucătorii săi, urmând o perioadă tulbure. Deși au succedat alte două echipe, niciuna nu a fost recunoscută drept continuatoare oficială, marca echipei fiind recuperată în 2021 de Municipiul Hunedoara, cu ocazia centenarului lui Corvinul, când administrația locală a obținut-o de la Octavian Marian, ultimul proprietar. Apoi, în vara anului 2022, ultima entitate activă, CS Hunedoara, a fuzionat cu marca originală FC Corvinul 1921, devenind succesorul clubului de fotbal inițial și reunind istoria Corvinulului din 2005 până în prezent.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net