Rapid „zboară” în Superligă: victorie categorică împotriva lui Voluntari

Ultima actualizare:

Rapid a dominat în meciul său din etapa cu numărul XXIV și a învins FC Voluntari, sâmbătă, cu 4-1.

Rapid, neînvinsă de șapte meciuri (FOTO: Sportpictures)
Rapid, neînvinsă de șapte meciuri (FOTO: Sportpictures)

Împinși de suporterii giuleșteni, rând pe rând, atacantul croat Marko Dugandžić ('20, '55, '82) și mijlocașul defensiv Alexandru Albu ('42) și-au trecut numele pe lista marcatorilor, în timp ce unica „zvâcnire” a oaspeților i-a aparținut mijlocașului portughez Marcelo Lopes ('90+1). Dincolo de scorul de pe tabelă, șirul ocaziilor create, rând pe rând, de giuleșteni, au arătat că e doar o chestiune de timp, până ce Rapid să își atribuie încă o victorie.
„Am avut un meci reuşit, nu numai la nivel de goluri, ci în general. Era important să câştigăm trei puncte. Mă bucur că suntem neînvinşi de şapte meciuri. Suntem cu un moral foarte bun. Singurul lucru care mă deranjează este faptul că am primit gol în ultimele secunde ale meciului”, a fost reacția tehnicianului din Giulești.
Formația lui Adrian Mutu bifează, astfel, două reușite majore: șapte meciuri fără înfrângere în primul eșalon românesc, dar este și singura echipă din campionatul nostru, care nu a cunoscut încă înfrângerea pe teren propriu. De altfel, se poate mândri cu Marko Dugandžić, care a mai realizat un hat-trick, în urmă cu două etape, când Rapid a învins categoric Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu 3-0, fostul jucător al lui CFR Cluj fiind totodată golgheterul la zi al competiției interne, cu 15 goluri.

Pe de altă parte, Liviu Ciobotariu, ocupantul băncii tehnice de la FC Voluntari, a anunțat o serie de schimbări la formația pe care o antrenează: „Suntem într-o scădere de formă. Am făcut un joc foarte slab. Am încasat patru goluri, toate din șapte-opt metri-10 metri, din careul nostru. Este o situaţie grea. Clar, am făcut doar prezenţă pe teren, am fost umiliţi. Trebuie să recunosc că nici eu n-am fost inspirat. Am devenit, din echipa care eram înainte, una vulnerabilă, n-am avut atitudine, agresivitate, personalitate, practic am început jocul cu trei apărători centrali şi am luat două goluri din axul central. Am părut ca o echipă mică. Îmi asum acest rezultat, sunt responsabil. Sunt supărat. Va trebui să iau măsuri, altfel nu avem cum să înaintăm. Umilinţă, într-un cuvânt. Am făcut foarte multe greşeli, impardonabile la nivelul ăsta. Jocul nu ne dă speranţe, dar vom schimba foaia”, a punctat Liviu Ciobotariu.

„Sunt fericit, mă bucur pentru că am reușit să marchez, să-mi ajut echipa să câștigăm și să ne facem suporterii fericiți. Secretul nostru sunt suporterii noștri. Ei ne împing de la spate, chiar și în momentele grele ale jocului, atunci când dăm impresia că adversarul ne domină. Și atunci ei intervin din spate, cântă și ne dau aripi pentru a zbura pe teren și «a mânca» din adversari”, a declarat și giuleșteanul Alexandru Albu, care pe lângă gol, am mai contribuit o pasă decisivă.
Formația alb-vișinie ocupă în continuare un loc pe podiumul Superligii României, trei, după 13 victorii, șase remize și cinci înfrângeri, în vreme ce FC Voluntari e abia a 11-a clasată din 16 locuri posibile, având un bilanț de șase meciuri câștigate, opt egaluri și 10 partide pierdute.

Farul poate să-și reia locul de lider în Superliga României

Echipa constănțeană a fost „detronată” din clasamentul Superligii României de CFR Cluj, însă poate reechilibra lucrurile, luni, la duelul cu CS Universitatea Craiova - dar contează și ce va reuși formația lui Dan Petrescu în meciul de duminică, împotriva lui FCSB. Deocamdată, ardelenii au doar două puncte în fața Farului, iar o victorie a Farului pare singura variantă pentru cei care au dominat, până acum, ierarhia din țara noastră. Comparativ, oltenii se mențin pe un loc de play-off, fiind clasați pe cinci, la un avans considerabil față de câștigătoarea Cupei și Supercupei României, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Duelul celor două se va disputa începând cu ora 20.00 și va fi disponibil pe DigiSport, OrangeSport și PrimaSport.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net