CFR Cluj - FCSB, meciul etapei în Liga I. Când se dispută duelul

Ultima actualizare:

CFR Cluj primește vizita lui FCSB, în cel mai tare meci din etapa cu numărul XXIV-a din Superliga României. Duminică, de la ora 21.00, campioana României se duelează cu cea de-a patra clasată, într-un meci difuzat de DigiSport, OrangeSport și PrimaSport.

Echipa lui Mihai Pintilii înfruntă campioana (FOTO: Sportpictures)
Echipa lui Mihai Pintilii înfruntă campioana (FOTO: Sportpictures)

În marea de controverse din ultima vreme, antrenorul Mihai Pintilii are parte și de o veste bună la FCSB: Ovidiu Popescu, care a fost indisponibil jumătate de an, este gata să revină pe teren. Mijlocașul defensiv în vârstă de 28 de ani a trecut cu bine de intervenție chirurgicală la genunchi și de recuperarea în urma acesteia, după o ruptură de ligamente. Totuși, Pintilii nu se poate baza pe fundașul camerunez Joyskim Dawa și atacantul Florinel Coman, ambii suspendați, însă măcar va putea ocupa banca tehnică și la acest meci, cel puțin deocamdată. Antrenorul de facto de la FCSB riscă, însă, în continuare suspendarea, fiind acuzat că pregătește echipa, fără a avea carnet de antrenor recunoscut în România, pentru care deocamdată abia a început studiile.

FCSB are un plus în Liga I

Confruntarea are toate șansele să fie una echilibrată, din punct de vedere valoric loturile fiind sensibil apropiate. Un mic avantaj îl are FCSB, al cărei echipe e cotată cu trei milioane de euro mai mult decât CFR, adică aproape 33 de milioane de euro. Cel mai valoros fotbalist din gruparea lui Dan Petrescu este fundașul Andrei Burcă, aproximativ la patru milioane de euro, urmat de Cristian Manea, cu trei milioane de euro și mijlocașul central ghanez Nana Boateng, atacantul croat Gabriel Debeljuh (care încă se recuperează) și atacantul Claudiu Petrilă, cu câte două milioane de euro. De partea cealaltă, „perla” lui Pintilii este mijlocașul Darius Olaru, cotat la 5,3 milioane de euro, topul fiind completat de mijlocașul Octavian Popescu, patru milioane și Florinel Coman, două milioane și jumătate, însă indisponibil.

Dan Petrescu, îngrijorat de vreme: „Sperăm să nu ningă tare”

„Toate meciurile cu ei au fost grele, va fi un meci strâns, se va decide la micile detalii, intensitate maximă, va fi un meci care merită văzut. Terenul arată bine acum, dar să vedem dacă avem unde să ne antrenăm, zilele astea. Trebuie să ai unde să te antrenezi, iar singurul teren care e încălzit este cel de joc, sperăm să nu-l stricăm. Terenul arată bine, acum. Am înțeles că va ninge în fiecare zi, sperăm să nu ningă tare”, a declarat rezervat Dan Petrescu.
Ardelenii pornesc în vederea duelului din ipostaza de lideri ai primului eșalon intern, la două puncte distanță de următoarea clasată, Farul Constanța, cu 16 victorii, două remize și cinci înfrângeri. De cealaltă parte, FCSB, care e pe locul patru, la nouă puncte de gruparea lui Dan Petrescu, are 12 meciuri câștigate, cinci egaluri și șase partide pierdute.

Șicanele „șepcilor roșii”

CS Mioveni nu duce lipsă de provocări. Dacă în etapa aceasta are oricum un duel de zile mari, primind vizita lui Sepsi OSK Sfântu Gheorghe nici în vederea următoarei confruntări lucrurile nu sunt prea roz. Concret, Universitatea Cluj, adversara din etapa viitoare a lui CS Mioveni, a solicitat mutarea meciului la Mediaș, invocând starea gazonului, doar că lucrurile au luat o altă întorsătură. „Într-adevăr, vom juca la Mediaş, dar ceea ce au facut cei de la Cluj nu e OK. În momentul în care noi am aflat că vom juca acolo, am sunat la hotelul din Mediaş, am rezervat camere, ni s-a dat OK-ul şi apoi, seara târziu, ni s-a spus că nu mai putem sta, pentru că va veni Cluj. Nu, venim de la Mioveni direct în ziua meciului, că ce să facem? Noi am fost de acord să jucăm la Mediaș şi cei de la Cluj ce-au făcut? S-au dus, cu acordul celor de la hotel: «Daţi-i afară pe cei de la Mioveni»”, a punctat tehnicianul argeșenilor pentru OrangeSport.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net