Rapidul lui Mutu, aproape de o bornă istorică. „Pentru mine e doar statistică”

Ultima actualizare:

Rapid joacă vineri, 29 aprilie 2022, de la ora 20.30, în deplasare cu Chindia Târgoviște, într-un meci care contează pentru runda a șaptea din play-out Ligii I. O partidă care îi poate aduce pe giuleșteni mai aproape de egalarea unui record inedit.

Rapidiștii nu au mai pierdut vreun punct de aproape două luni (FOTO: Sportpictures)
Rapidiștii nu au mai pierdut vreun punct de aproape două luni (FOTO: Sportpictures)

Zi cu emoții la meciul Rapid pentru Mutu!

Pentru antrenorul Rapidului, Adrian Mutu, atât meciul de astăzi, cât și cele care vor urma reprezintă o provocare aparte: de când a preluat echipa, tehnicianul numără șapte victorii din tot atâtea meciuri la activ și se află la trei partide câștigate distanță de cea mai bună serie din istoria clubului alb-vișiniu.

Nu mă așteptam la un asemenea parcurs, deși mi-l doream. Mă bucur mult de momentul ăsta, mai ales pentru echipă. Băieții dau dovadă de mare caracter și ei trebuie să fie felicitați.

Îi felicit că dau sută la sută și mă bucur să-i văd fericiți! Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, ăsta e drumul pe care e nevoie să mergem, să muncim mult și să nu facem diferențe între adversari. Fiecare meci trebuie tratat cu maximă seriozitate”, a declarat Adrian Mutu.

În urmă cu mai bine de două decenii, avându-l pe Mircea Lucescu pe banca tehnică, Rapid ajungea la 10 victorii consecutive în campionat, consemnând un record în istoria sa. Tot atunci, reușea să câștige titlul primei divizii din România, după o așteptare de 32 de ani! 

Adrian Mutu traversează cea mai bună perioadă ca antrenor

În vârstă de 43 de ani, Adrian Mutu a mai avut trei experiențe în antrenorat până la Rapid: FC Voluntari, reprezentativa U21 a României și FC U Craiova 1948. Apoi, a preluat Rapid, echipă aflată pe atunci într-o serie de înfrângeri și egaluri, care se tot „rostogoleau”.

Și, deși nu a fost primit bine de o parte din suflarea giuleșteană, care își dorea „rapidiști adevărați, nu dinamoviști!”, Adrian Mutu pare să ignore eficient vocile care nu au simpatizat venirea sa în Giulești. În play-out, pe lângă meciul cu Chindia Târgoviște, în programul Rapidului mai urmează duelurile cu FC U Craiova 1948 și CS Mioveni.

Sunt conştient că traversăm o perioadă foarte bună, ne aflăm pe primul loc în play-out. Vom încerca să rămânem acolo. Aceste şapte meciuri câştigate au trecut, pentru mine e doar o statistică. Cel mai important e ca mâine să ne facem datoria. Şi să avem cât mai multă încredere în noi pentru că victoriile aduc victorii şi probabil moralul nostru va fi din ce în ce mai bun.

Pentru mine cel mai important e să reuşesc să duc Rapidul la barajul pentru Conference League. Pe plan personal nimic nu contează. Vreau doar să-mi fac treaba la Rapid bine, să le ofer suporterilor satisfacţie şi să ofer clubului rezultate, pentru că de-asta am fost angajat.

E important clubul să reuşească să se ducă la baraj. Dacă credem că merităm trebuie să demonstrăm pe teren în fiecare meci care a mai rămas. Să rămânem cu picioarele oe pământ pentru că nu am rezolvat nimic în momentul de faţă.

Vom avea de muncă, de alergat, dar asta este meseria, trebuie să o respectăm, să respectăm tricoul. Golurile vin din talentul pe care îl au jucătorii, nu datorită antrenamentelor pe care le fac eu", a declarat Mutu la conferința de presă de dinaintea meciului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net