Rapid a reușit cea mai categorică victorie din istoria clubului: 8-0 cu Gaz Metan

Rapid a reușit cea mai categorică victorie din istoria de 99 de ani a clubului. Giuleștenii au învins, pe o arenă arhiplină, codașa campionatului, Gaz Metan Mediaș, cu scorul de 8-0! A fost cel mai mare scor înregistrat în acest campionat.

image

Pentru Rapid nu au existat deloc emoții la întâlnirea cu juniorii de la Gaz Metan Mediaș, însă parcă nimeni nu se aștepta la o asemenea avalanșă de goluri. Giuleștenii au marcat prin Vojtus ’12, Ilie ’37, ’51, Carnat ’40, ’49, Moise ’66, Dandea ’75 şi Morais ‘90+1, însă au ratat alte câteva mari ocazii, dovedind că sunt o echipă cu adevărat profesionistă, care nu oprește tăvălugul doar de mila adversarilor. 

La finalul partidei, antrenorul giuleștenilor, Adrian Mutu, era bucuros de partitura interpretată de elevii săi, dar și de faptul că echipa s-a salvat matematic de la retrogradare: “Victoria nu e mincinoasă. Era un test de maturitate, trebuia să abordăm această partidă cu seriozitate şi să nu ţinem cont că în faţa noastră era o echipă de copii. Un test pe care l-am trecut cu brio. Mă simt bine, nu contează cu cine joc, pentru mine e important să câştig. Gaz Metan e o echipă de copii care n-au experienţă de Liga 1. Matematic suntem practic prima echipă care se salvează”, a declarat ”Briliantul” după meci. Cu acest succes, Mutu a ajuns la șase victorii din tot atâtea meciuri disputate ca antrenor al Rapidului.

Gaz Metan Mediaș se va desființa

Omologul său de pe banca medieșenilor, Flavius Boroncoi, a anunțat în premieră că echipa se va desființa după terminarea campionatului. ”Ştiam că sunt o echipă bună, că se bate pentru primul loc în play-out. Dar am ştiut şi potenţialul jucătorilor mei, pentru că nu pot să ducă ritmul din Liga 1. Noi încet, încet suntem în decădere, dar vă promit că la meciul cu Dinamo va fi altceva. Eu le-am spus jucătorilor că pe mine nu mă interesează scorul. Şi că era 0-3, pentru mine tot înfrângere era. Capul sus, e istorie acum, meciul s-a terminat. Vineri avem meciul cu Dinamo şi trebuie să schimbăm atitudinea. Sunt tineri, sunt copii şi îi înţeleg. Eu sunt antrenor şi îmi fac datoria. Pentru ei vin şi eu, să fiu alături de ei. Mai mult ca sigur îmi voi vedea şi eu de drum. Chiar dacă sunt din Mediaş, nu mai pot să rămân. Echipa se va desfiinţa, din păcate”, a declarat Boroncoi după meci.

Unul dintre jucătorii Gazului, Dragoș Iancu, era dărâmat după meci: „Îți vine să te lași de fotbal după meciul ăsta. Trebuie să ne gândim la ce urmează. Să iei 8-0... Chiar nu știu ce să mai zic. Suntem foarte supărați. Rapid are jucători buni, de națională, s-au urcat peste noi. Nu mai aveam soluții, nu știam unde să mai dăm. Sper să îmi revin și să merg la altă echipă. Nu vreau să îmi amintesc meciul, vreau să îl șterg din mintea mea”, a declarat fotbalistul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net