Adi Mutu: ”Dacă trebuie să învăț imnul Rapidului, o voi face”

Numit ca antrenor la Rapid până în 2023, Adrian Mutu a susținut prima conferință de presă în această calitate. El a vorbit deschis despre așteptările pe care le are, cum crede că se va înțelege cu suporterii și motivul pentru care a asistat la ultimul meci al lui Mihai Iosif ca antrenor. Iată cele mai importante declarații.

Adrian Mutu a antrenat ultima dată pe FCU Craiova (FOTO: Sportpictures)
Adrian Mutu a antrenat ultima dată pe FCU Craiova (FOTO: Sportpictures)

Pentru Adrian Mutu este un pariu extrem de riscant. Dacă va reuși să obțină performanțele visate de suporterii rapidiști, atunci cariera lui va ”exploda”. Pe de altă parte, știe că presiunea este imensă și că va fi contestat la primul pas greșit: „Simt o mare responsabilitate, pentru că ştiu ce înseamnă Rapidul. Voi da sută la sută pentru acest club. Îmi doresc să terminăm acest sezon regulat cu o victorie şi după aia să ne construim sezonul viitor în play-out”, a spus Adi Mutu, care speră să scape de anatema de dinamovist: ”Sunt un antrenor profesionist şi nu cred că un criteriu ca să te duci la un club e că trebuie să fii suporter sau rapidist adevărat în acest caz ca să antrenezi. Rapid, ca istorie, are un spirit puternic, poate unic în România, dar nu cred că ăsta e un criteriu în a alege un antrenor. Cred că cel mai important este să-ţi faci treaba bine, să ai rezultate, pentru că de asta eşti angajat”, a spus el.

Adrian Mutu despre prezenţa în tribună la meciul FC U Craiova – Rapid

Adi Mutu a explicat și de ce s-a aflat în tribune la meciul dintre FCU Craiova și Rapid, scor 3-2. ”Atunci când există posibilitatea şi începi să vorbeşti cu un club, era normal să vin să văd pe viu o posibilă echipă pe care pot să o antrenez. Mi s-a părut un meci potrivit, pentru că eu am stat cu oamenii şi cu cei de la FC U, nu am vrut să stau cu Nico sau cu alte persoane de la Rapid, pentru că nu era nimic decis. Voiam să văd cu ochii mei echipa. Nu cred că a fost lispă de respect faţă de Miţă Iosif, nu cred că am pus presiune, că nu ştia că vin. Miţă trebuie felcitat pentru munca pe care a făcut-o, ştiu că e crescut şi născut în spiritul Rapidului, deci pentru el a contat foarte mult. În rest, am fost fair-play faţă de el, aşa cum am fost tot timpul faţă de colegii mei”.

Adrian Mutu spune că nu va avea nici o problemă cu suporterii rapidiști, în ciuda trecutului său dinamovist. Aceștia și-au dat însă deja în petec la primul antrenament, făcându-l să demisioneze pe secundul ”Briliantului”, Eduard Stăncioiu, care a decis să plece la 24 de ore de la numirea în funcția de ajutor a lui Mutu. Dimineață, Mutu declara: ”Pe mine nu va fi nicio presiune. Cred că am o experienţă necesară ca jucător şi pot să gestionez o relaţie cu nişte suporteri, chiar dacă e vorba de suporterii Rapidului, unii foarte fierbinţi, foarte pasionali. Dacă trebuie să învăţ imnul, îl voi învăţa. Eu nu cer să mi se scandeze numele. Dacă voi merita prin rezultate în viitor acest lucru, ei vor aprecia, dar eu vreau să-mi fac treaba sută la sută. Pe mine mă interesează un singur lucru, să câştig, să fac o treabă bună ca antrenor. Nu mă identific cu nicio echipă, eu vreau să antrenez”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net