Cum și-a revenit Adrian Mutu după scandalul drogurilor: «Am trecut pe la psihologi»

Invitat în cadrul podcastului prezentat de Codin Maticiuc și Cosmin Natanticu, Adrian Mutu și-a reamintit de perioada „tinereții” sale zbuciumate, când de la fotbalistul de aur al României ajunsese într-un scandal cu drogurile, care, spune el acum, a reprezentat o perioadă extrem de grea din viața sa.

Adrian Mutu, invitat în cadrul podcastului lui Codin Maticiuc Foto: Captură Video
Adrian Mutu, invitat în cadrul podcastului lui Codin Maticiuc Foto: Captură Video

Adrian Mutu, acum în vârstă de 43 de ani, e la casa lui, un soț iubitor și un tată mândru și fericit, împlinit pe toate planurile. Pe la 23 de ani însă, sportivul trecea prin una dintre cele mai grele perioade ale vieții sale, după ce în urma unui test antidoping, care a ieșit pozitiv la cocaină, și-a pierdut în scurt timp sponsorii și s-a aflat pe muchie de cuțit și cu cariera, care era una înfloritoare până atunci.

Ce a făcut Adi Mutu cu primii bani mai „serioși”

Fotbalistul, devenit antrenor între timp, a povestit că inițial faima nu i se urcase la cap și era un tânăr cu picioarele pe pământ, care din primii săi bani mai serioși le-a cumpărat casă părinților săi.

În afară de faptul că ieșeam la restaurante și îmi luam haine nu am exagerat, nici cu mașinile. (..) Din primii mei bani pe care i-am avut, și mă refer la sume importante, 100 și ceva de mii de dolari pe vremea aia, le-am luat casa părinților mei.

Singurul lucru în care am investit au fost casele. Dar nu le-am luat ca să le vând. Am avut o perioadă în care am crezut că nu mă mai întorc aici și am vândut toate casele din România. La un moment dat aveam șase case și le-am vândut pe toate”, a spus Mutu, în podcastul lui Codin Maticiuc.

Viața de noapte din Londra l-a „ademenit”

Ulterior însă, după ce s-a mutat din Italia în Londra, schimbând echipele de fotbal, Adrian, un tânăr de doar 23 de ani la vremea aceea, o vârstă la care e greu să nu faci și greșeli, a început să petreacă în cercuri exclusiviste, unde se practicau diverse „vicii”. În Londra, spune el, sunt vedete la tot pasul, iar stilul lor de viață la asta se rezumă, fiind greu să nu cazi pradă obiceiurilor lor.

Am avut nebunia aia și copilăria aia și nu am fost educat. Când pleci din București în Milano nu e niciun fel de diferență la nivel de distracție și nu era nici acum 20 de ani. La Londra și New York e altceva. Acolo dai peste 50 Cent și Madonna. Acolo, când ai acces în anumite cercuri.....”, a adăugat el.

Mutu a explicat că pe atunci subiectele precum consumul de droguri erau tabu în România comunistă, motiv pentru care el nu a fost avertizat de consecințele acestui stil de viață.

Asta se întâmplă atunci când nu ai educație despre droguri, despre prostituate și toate lucrurile astea care te pot afecta serios. Pe vremea comunismului nu ne-a învățat nimeni, erau subiecte tabu. La mine a fost inconștiență”, a mai spus el.

Cum a trecut Adrian Mutu pestre întreaga situație

Perioada imediat următoare a fost un calvar pentru el, a dezvăluit sportivul. Mutu este însă mândru că ulterior a reușit să se ridice la fel de sus, în ciuda sponsorilor care l-au părăsit și a contractelor care s-au încheiat în urma întregului scandal. Așa a aflat, spune el, că are un psihic puternic, care l-a ajutat să treacă peste întreaga situație. Nu fără ajutor, însă. Adi Mutu a trecut și pe la psihologi pentru a face față consecințelor greșelii sale.

Am fost la un nivel emoțional...terminat. Nu știam ce să fac. Eram și singur, un copil de 23 de ani..Și efectul pe care l-a avut (situația cu drogurile n.r) asupra contractelor de imagine. Eu pe atunci făceam reclamă cu David Beckham, Versace, Valentino. Astea au căzut din prima. A fost o nebunie totală, singurii care au fost lângă mine au fost părinții. (..)

Toată lumea s-a spălat pe mâini și s-a dezis de mine atunci. Inclusiv Traian Băsescu, era pe atunci președinte. A spus: îți meriți soarta. (..) Eu am trecut și pe la psihologi, n-am rămas cu sechele. (..) Le-am demonstrat tuturor că nu contează când cazi, ci dacă te ridici. Tinerii jucători ar trebui să învețe din povestea mea și să nu facă ce am făcut eu”, a mai spus Adi Mutu.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
celine dion jpg
oana roman jpg
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net