„Regele” Hagi aniversează 58 de ani. C. Ronaldo și Neymar, născuți în aceeași zi

Ultima actualizare:

Ceas de aniversare pentru Gheorghe Hagi, care împlinește, duminică, 58 de ani.

Gică Hagi, unul dintre cei mai buni fotbaliști all-time (FOTO: Getty Images)
Gică Hagi, unul dintre cei mai buni fotbaliști all-time (FOTO: Getty Images)

Ca de ziua lui, cel supranumit „Regele” și-ar putea face cadou o victorie, Farul Constanța întâlnind CSU Craiova, luni, de la ora 20.00, pe teren propriu, într-un meci transmis de DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. Interesant este că Gică Hagi, Cristiano Ronaldo și Neymar mai au un lucru în comun, în afara faptului că sunt printre numele mari din „sportul rege”. Cei trei sunt născuți în aceeași zi - portughezul Cristiano Ronaldo împlinește 38 de ani, iar Neymar 31.
Revenind la „Rege”, în urma sa, Gică Hagi a agonisit un număr impresionant de trofee: şapte titluri de campion - trei în România și patru în Turcia, trei Cupe ale României, patru Supercupe ale Spaniei - două cu Real Madrid și tot atâtea cu FC Barcelona - Cupa Turciei, Supercupa Turciei, Cupa UEFA cu Galatasaray şi două Supercupe ale Europei - cu Steaua și Galatasaray.

A scos în stradă milioane de români

În inimile românilor iubitori de fotbal a rămas cu siguranță prin evoluțiile de la națională, unde a adunat 125 de meciuri și a înscris de 35 de ori, fiind deținătorul recordului de reușite, la egalitate cu Adrian Mutu. Dincolo de cifre, Gheorghe Hagi a bucurat milioane de microbiști, de-a lungul timpului, meciurile sale memorabile de la Campionatele Mondiale din 1994, 1998 și EURO 2000 scoțând românii pe străzi și bucurându-le inimile.
După retragerea din ipostaza de jucător, Gică Hagi n-a renunțat la ambițiile mari și le-a transferat în zona de antrenorat - a fost ales de două ori cel mai bun antrenor român al anului şi are patru trofee pe banca tehnică: titlul în Liga I, Cupa României și Supercupa României cu Viitorul Constanța și Cupa Turciei cu Galatasaray.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net