Nicolae Stanciu, campion în China. Românul, peste Hagi, Mutu sau Chivu

Ultima actualizare:

Sfârșit de an roditor pentru Nicolae Stanciu, care încheie anul cum nu se poate mai bine pentru el: mijlocașul român a devenit campion în China, acolo unde evoluează din primăvara acestui an.

Nicolae Stanciu, noul campion al Chinei (FOTO: Facebook)
Nicolae Stanciu, noul campion al Chinei (FOTO: Facebook)

Reușita fotbalistului de 29 de ani este cu atât mai mare, cu cât echipa sa, Wuhan Three Towns, este nou-promovată în primul eșalon chinez. În plus, situația prin care s-a decis titlul este una inedită - gruparea românului a cucerit campionatul în funcție de golaveraj, capitol la care aceasta a avut avantaj în fața lui Shandong Taishan, după ce meciurile celor două formații din ultima rundă au fost anulate din cauza problemelor de efectiv ale adversarelor. Concret, Wuhan Three Towns are golaveraj 88-28, în timp ce Shandong Taishan are 84-29.

Recordul atins de fotbalist

Prin titlul cucerit în China, Nicolae Stanciu a atins o performanță deloc de lepădat: este campion în patru țări, Chinei adăugându-li-se România, Belgia și Cehia. În primul eșalon românesc, mijlocașul ofensiv a ridicat deasupra capului de două ori trofeul de campion, în tricoul lui FCSB, iar în Belgia a triumfat alături de RSC Anderlecht, în vreme ce în Cehia a cucerit campionatul în două rânduri. Astfel, este unicul fotbalist român, care se poate mândri că a devenit campion în patru țări diferite, depășindu-l pe Adrian Ilie, care a fost campion în trei țări: România, alături de Steaua, în Turcia, la Galatasaray Istanbul și Spania, cu Valencia CF. Tot trei are titluri numără și Gică Popescu: în România, cu Steaua, în Olanda, cu PSV Eindhoven și în Turcia, cu Galatasaray Istanbul. În cele din urmă, Gheorghe Hagi numără două țări în care a devenit campion: în România, cu Steaua și în Turcia, cu Galatasaray Istanbul, la fel ca Adrian Mutu, care a fost campion în România, cu Dinamo și în Anglia, cu Chelsea Londra, dar și Cristi Chivu, campion în Olanda, cu Ajax Amsterdam și în Italia, cu Internazionale Milano. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net