Rezultatul care nu ajută pe nimeni: Craiovele au remizat în derby-ul oltenesc

Derby-ul din Oltenia n-a impresionat, partida disputată, sâmbătă, între CSU Craiova și FCU Craiova 1948 finalizându-se cu o remiză, 1-1, sub privirile a mai puțin de 15.000 de oameni. Cu toate că a fost a cel mai „încins” și așteptat duel regional, partida nu a mai prezentat la fel de mult interes pentru iubitorii de fotbal ai zonei: stadionul „Ion Oblemenco” abia dacă a fost umplut pe jumătate.

CSU Craiova n-a impresionat în meciul cu rivala sa din oraș (FOTO: Sportpictures)
CSU Craiova n-a impresionat în meciul cu rivala sa din oraș (FOTO: Sportpictures)

Cei care au deschis scorul au fost gazdele, prin Mihai Căpățînă ('29), în vreme ce egalarea oaspeților a fost semnată de Aurelian Chițu ('63). De altfel, FCU Craiova 1948 a încheiat partida cu un om în minus, după ce Andrea Padula a protestat și a văzut „roșu”, în urma cumulului de „galbene”, însă CSU Craiova n-a găsit calea să profite, spre dezamăgirea marcatorului său.
„Noi nu ne-am uitat la clasament, este derby-ul orașului, contează mai puțin locul în clasament în aceste meciuri, doar ambiția de pe teren, care cred că și-a spus cuvântul. Suntem suparăți că n-am câștigat, mai ales că am condus și am avut și alte ocazii! Ne pare foarte rău, dar nu avem ce face, acum... Suntem conștienți de importanța meciului și cred că s-a văzut acest lucru pe teren. Nu avem parcursul dorit, nu suntem într-un moment bun, dar sperăm că vom reuși săptămâna viitoare să ne revenim, împotriva lui Dinamo. Cu siguranță nu e nimeni mulțumit, altele erau pretențiile noastre, când am început sezonul, dar sunt convins că ne vom reveni. Clar că se putea mai mult!”, a fost reacția „la cald” a lui Mihai Căpățînă.
Pe de altă parte, antrenorul oaspeților, Giovanni Constantino, a fost mulțumit de punctul obținut de echipa sa. „Vreau să-mi felicit jucătorii, au inimă! Avem inimă mare, am arătat-o! Am avut ghinion cu UTA (n.r. pierdut cu 2-3), meritam să câștigăm. Le-am cerut jucătorilor, în repriza a doua, să centreze, să centreze, să centreze, să centreze! Puteam marca un al doilea gol tot dintr-o centrare. A fost un derby, dar ne respectăm. E frumos să fie așa, totul e pe teren. Comportamentul fanilor, de la finalul meciului, ne face să luptăm. Trebuie remarcat, nu vedem des jucători în peluză după meci”, a declarat tehnicianul italian.

Antrenor nou la CSU Craiova 

La derby-ul oltenesc a fost prezent şi antrenorul bulgar Ivaylo Petev, tehnicianul care va prelua pe CSU  Craiova, urmând să-l înlocuiască pe Corneliu Papură. Devenit, în urmă cu două săptămâni, liber de contract, cel care și-a încheiat socotelile cu Ludogorets Razgrad este gata de o nouă provocare. De-a lungul carierei, noul antrenor al Universității Craiova a mai activat, printre altele, la AEL Limassol, Dinamo Zagreb sau Omonia Nicosia și, pe lângă experiențele la echipe de club, Ivaylo Petev a fost și selecționerul Bulgariei, dar și al Bosniei. CSU Craiova ocupă locul patru în Superliga României, având 23 de puncte acumulate, după 15 etape disputate și un bilanț de șase victorii, cinci remize și patru înfrângeri și nereușind să câștige niciunul dintre ultimele patru meciuri. De cealaltă parte, FCU Craiova se zbate printre ultimele poziții, fiind pe a 12-a din cele 16 posibile și având patru meciuri câștigate, trei egaluri și opt dueluri pierdute.

Seara egalurilor în Superliga României

Nici meciul dintre Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și Petrolul Ploiești n-a avut o învingătoare, duelul disputat în Covasna terminându-se cu o remiză „albă”. Rezultatul a fost unul mulțumitor pentru gazde, antrenorul Liviu Ciobotariu declarând: „Un joc pe care l-am controlat în totalitate! Ne-am creat multe situații de a marca. Cei de la Petrolul au avut o organizare foarte bună defensivă, noi am avut o posesie bună, progresivă. Nu am ce să le reproșez jucătorilor mei, au avut atitudine, personalitate. Singurul lucru de care îmi pare rău este că nu am reușit să marcăm”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net