România va mai avea un stadion de cinci stele. Cât va costa și când va fi gata

Hunedoara va avea un nou stadion, iar recent construcția acestuia a fost scoasă la licitație, de către Compania Națională de Investiții, care se află în subordinea Ministerului Dezvoltării și, conform celor de la Economedia, ofertele pentru construcția acestuia vor putea fi plasate, începând cu 7 august.

Arena din Hunedoara va putea găzdui peste 10.000 de oameni (FOTO: Facebook)
Arena din Hunedoara va putea găzdui peste 10.000 de oameni (FOTO: Facebook)

Potrivit informațiilor de până acum, viitoarea arenă din Hunedoara va purta numele legendarului fotbalist Michael Klein, un fost jucător, cu peste 300 de meciuri adunate în tricoul celor de la Corvinul Hunedoara. Capacitatea viitoarei arene se va ridica la 10.100 de locuri și va putea găzdui inclusiv partide din cupele europene, durata estimată pentru a fi finalizată ridicându-se la 28 de luni. 

Investiția se ridică la 64 de milioane de euro

„Complexul va cuprinde și vestiare dotate cu grupuri sanitare și camere de dușuri, grupuri sanitare pentru public, cabinet medical, birouri administrative, spații tehnice și de depozitare, zonă de restaurant, săli de conferință, sală de box, săli de forță și cardio, dar și spații destinate închirierii”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării, de la finele anului trecut. În aceeași perioadă, estimările Guvernului legate de costurile proiectului depășeau 64 de milioane de euro. În ceea ce privește randările noului stadion, acestea arată promițător, urmând ca arena să fie ridicată în același loc precum cea veche, primăria locală urmând a susțină cheltuielile aferente demolării acestuia.
Actuala arenă, pe care Corvinul Hunedoara și-a disputat meciurile de pe teren propriu, a fost construită în anii 1950 și face parte dintr-un complex sportiv, „1 mai”, care fost construit în cinci ani și cuprindea, pe lângă arena de fotbal, un bazin de înot, terenuri de volei, de baschet și de tenis. Înapoi în timp, prima partidă jucată de Corvinul Hunedoara pe acest stadion a avut loc, pe 2 mai 1960, într-un meci contra lui CFR Arad, încheiat cu scorul de 1-0 pentru hunedoreni. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net