S-a acomodat cu Bergodi: Rapid „a strălucit” în fața campioanei României

Rapid caută să-și regăsească echilibrul, după schimbarea de antrenorat - respectiv plecarea lui Adrian Mutu în fotbalul azer și venirea lui Cristiano Bergodi în Giulești. Drumul pare unul bun, dat fiind că formația vișinie a reușit să se impună în fața campioanei României, duminică, scor 3-1, în urma acestui meci Farul Constanța ajungând, însă, la a treia înfrângere la rând.

Rapid ocupă ultimul loc de play-off (FOTO: Sportpictures)
Rapid ocupă ultimul loc de play-off (FOTO: Sportpictures)

Rapid a deschis scorul prin mijlocașul belgian Xian Emmers ('34) și a majorat prin atacantul croat Marko Dugandžić pentru 2-0 doar patru minute mai târziu, iar singura zvâcnire a lui Farul Constanța i-a aparținut vârfului Adrian Mazilu ('79), pentru ca, în cele din urmă, mijlocașul Alexandru Ioniță II „să închidă” tabela ('88) și să consemneze o victorie categorică pentru giuleșteni, în etapa cu numărul șase din Superliga României.
„A fost un meci de luptă, un joc bun, multă intensitate, ocazii. Am avut trei ocazii, în primele 11 minute! Am dat gol, toată echipa a lucrat pe faza defensivă. Sunt mulțumit și vreau să îi felicit, au făcut un meci foarte bun. Am un lot numeros, nu e ușor, dar cred că s-a gestionat bine această perioadă, fără să facem o tragedie. Toată lumea a vorbit cu răutate despre Rapid, dar băieții s-au concentrat pe ce trebuie să facem. Am văzut o creștere bună, în această săptămână! Am încredere în ce fac și asta poate fi un început bun pentru Rapid. Am avut întotdeauna încredere în mine și în băieți! Ei sunt principalii actori, ei fac un antrenor bun și un antrenor slab. Sunt sigur că se poate face o treabă bună, am venit aici cu sufletul. Sper ca această victorie «să ne descătușeze»”, a declarat Cristiano Bergodi, la finalul meciului.

Debut pentru jucătorul transferat de Farul la Rapid, chiar în săptămâna meciului

Pe de altă parte, Gheorghe Hagi nu a fost la fel de încântat de echipa sa: „Am fost foarte slabi în prima repriză, previzibili. Rapid a profitat de ocazii. Așa se scrie istoria unui meci, din insuccese înveți. Sper ca jucătorii să își pună un semn de întrebare! Eu l-am pus, înainte de meci. Se pare că e prea mult să jucăm și în Europa, și în campionat... În campionat tratăm puțin superficial! Se pare că jucăm bine doar în Europa”.
Meciul a însemnat și debutul lui Andrei Borza la Rapid, jucătorul vândut de Farul Constanța chiar în săptămâna acestui duel. Prima sa apariție în tricoul giuleștenilor a fost considerată de bun-augur, oamenii din tribune scandându-i numele și aplaudându-l. De altfel, ultimul gol al Rapidului a avut în primplan un episod inedit, la reușită contribuind unul dintre copii de mingi: acesta a ajutat spontan la repunerea balonului în joc, mingea ajungând la Alexandru Ioniță, care a marcat imediat. Gestul nu a trecut neobservat, iar antrenorul Cristiano Bergodi a sărbătorit golul împreună cu copilul de mingi, pe care l-a salutat și felicitat.

Emoții uriașse pentru Papeau

Rapid ocupă locul șase în clasamentul intern, ultimul care ar duce în play-off, având un bilanț „la linie”, de două victorii, două egaluri, două înfrângeri. De cealaltă parte, Farul Constanța e pe a 10-a poziție din cele 16 posibile, câștigând două meciuri și pierzând trei, numărând o partidă disputată mai puțin.
Finalul meciului din Giulești îi va rămâne în amintiri, probabil, toată viața lui Jayson Papeau, mijlocașul francez având parte de o surpriză. În contextul în care acesta urmează să devină tată, după ce meciul s-a încheiat, a fost pus în scenă un joc special: fotbalistul a șutat într-o minge specială, care s-a spart imediat după impact și a scos la iveală un praf albastru, semnificând că el și partenera lui vor avea un băiat. Momentul a fost împărtășit cu toți cei prezenți pe stadion, viitorii părinți fiind vizibil emoționați.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net