Final incendiar: Dinamo reușește, în ultimele minute, a doua victorie din sezon

Ultima actualizare:

Dinamo și-a adjudecat victoria, în ultimele minute din meciul cu FC Voluntari, sâmbătă, în deplasare, partidă care s-a încheiat cu 2-3. Etapa cu numărul șase din Superliga României s-a arătat drept una intensă pentru alb-roșii, fiind plină de răsturnări de situație.

Dinamo, mai inspirată decât FC Voluntari (FOTO: Sportpictures)
Dinamo, mai inspirată decât FC Voluntari (FOTO: Sportpictures)

„M-a consumat foarte tare, au fost momente complicate, pe final. Cu ce trebuie să rămânem e acest spirit, pe care această echipă îl arată. Asta înseamnă Dinamo, să nu renunți, să crezi în victorie, să o iei de la capăt. Chiar dacă nu e mereu cum ne dorim noi, e important să ai forța să treci peste momentele neplăcute. Le mulțumesc băieților, cred că suntem pe drumul cel bun. Am adus niște jucători, în care am văzut ceva, în care credem și pe care încercăm să îi dezvoltăm, dar e nevoie de puțin timp pentru a se exprima la adevăratul potențial. Credem în ei! Chiar dacă, la început, lucrurile sunt mai complicate, trebuie să avem răbdare”, a fost reacția „la cald" a antrenorului lui Dinamo, Ovidiu Burcă.
Cu toate că Dinamo a dominat prima parte a jocului, cea care a deschis scorul a fost FC Voluntari: în minutul 18, după un corner bătut de Doru Andrei, Adam Nemec a prelungit cu capul şi Patricio Matricardi a reușit să înscrie pentru 1-0. Șase minute mai târziu, oaspeții au reușit egalarea prin Gonçalo Gregório și au majorat prin Cristian Costin, în primul minut din repriza secundă, însă gazdele au echilibrat prin același Nemec, în minutul 80. În cele din urmă, însă, Dinamo a forţat şi Gorka Larrucea a înscris pentru victorie, în minutul 90 - gol validat greoi, însă, după trei minute, în urma consultării VAR. Pe final, FC Voluntari a primit un penalti, după o altă fază verificată de VAR, însă Rúnar Sigurjónsson a şutat pe lângă poartă, în minutul 90+7, Dinamo reușind a doua victorie a sezonului. 
„Le-am trăit la maximum (n.r. ultimele minute). Au fost niște așteptări foarte lungi. Suntem bucuroși că VAR-ul ne asistă. Puteam fi de cealaltă parte a baricadei. E bine că avem acest sistem. Una peste alta, a fost un meci frumos pentru suporteri și epuizant pentru noi. Din exterior, oamenii văd o anumită parte a lucrurilor, noi trebuie să fim consecvenți. Una dintre calitățile unui antrenor e să rămână fidel unor principii, indiferent că lucrurile merg mai greu, la început. Când te dedici și ești implicat, când avem acest grup de jucători, care arată mai bine, de la săptămână la săptămână, atât fotbalistic, cât și uman. Cele mai importante sunt relațiile interumane”, a conchis tehnicianul.

Au urcat tocmai până pe locul șapte

„Am făcut lucruri bune. Am continuat cu jocul nostru la fel de bun, iar acum culegem punctele. În timpul meciului, nu am știut dacă a fost gol valabil sau nu, la acea fază. Am fost foarte fericiți, când arbitrul a spus că a fost un gol înscris regulamentar. În momentul în care arbitrul a dictat penalti, m-am gândit că putem pierde două puncte. Însă, suntem bucuroși că Sigurjónsson a ratat lovitura de pedeapsă”, a spus și Gorka Larrucea.
De altfel, alb-roșii au urcat simțitor în clasamentul intern, fiind acum pe locul șapte și având un bilanț de două victorii, o remiză și trei înfrângeri. Comparativ, FC Voluntari ocupă a patra poziție, cu trei meciuri câștigate și tot atâtea partide pierdute.

CSU Craiova, noul lider

CS Universitatea Craiova e noul lider din Superliga României, după o victorie clară cu UTA Arad, reușită vineri, când oltenii s-au impus cu 3-0. Astfel, sub comanda lui Laurențiu Reghecampf, CSU Craiova rămâne neînvinsă în actualul sezon și e, acum, lideră în clasament, cu 14 puncte, două peste FCSB, care a disputat acasă, ieri, după închiderea ediției, meciul cu Poli Iași. Podiumul e completat de Petrolul Ploiești, care numătă 11 puncte, după cele șase etape din Superliga României.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net