Sărbătoare vișinie: centenarul Rapidului, sărbătorit cu fast de giuleșteni

Mii de oameni s-au adunat să celebreze cei 100 de ani împliniți de Rapid. Pirotehnie, drone, concert și rememorarea celor mai importante momente din istoria clubului de către legende - nimic nu a lipsit din bucuria vișinie de la aniversare, cei prezenți nefiind speriați care nu s-a lăsat speriată de avertizările meteo de furtuni și ploi abundente.

Rapid a aniversat cu fast cei 100 de ani (FOTO: Facebook)
Rapid a aniversat cu fast cei 100 de ani (FOTO: Facebook)

Duminică, începând cu ora 10.00, oamenii au început să apară pe Calea Giulești și să se bucure de street food festivalul pregătit, iar printre invitații prezenți la gala giuleșteană, spre seară, s-au numărat Adrian Mutu, Cristiano Bergodi,Viorel Moldovan, Ionuț Rada, Bogdan Lobonț sau Daniel Niculae. În cadrul concertului organizat special s-au remarcat pe scenă, printre alții, Connect-R, Horia Brenciu, Felicia Filip, Delia sau Damian Drăghici Brothers.

Susținătorii giuleșteni, surprinși cu ochii în lacrimi

După lăsarea serii, cerul a fost luminat cu mai multe mesaje. Astfel, a apărut „Rapid 100”, format din drone, apoi un îndemn către suflarea giuleșteană „De NECLINTIT”. Nici mesajele afișate de susținătorii clubului de sub Podul Grant nu s-au lăsat mai prejos: „Inimi vișinii”, „Rapid suntem noi” și „Aici e Giulești” au fost câteva mesaje afișate.  
Un moment special a fost reprezentat de intonarea imnului, cântat la unison de către cei prezenți, nu puțini fiind surprinși cu ochii în lacrimi. 
„Ziua cea mare a sosit! 100 de ani. Cu momente superbe, cu altele mai grele, ai rămas același Făt Frumos al fotbalului românesc. Poveștile adunate într-un secol au umplut milioane de pagini de istorie. Suporterii tăi au fost întotdeauna un etalon de pasiune, demnitate și fidelitate, fiind lângă tine indiferent de ligă. Ai câștigat trei titluri oficiale, sau doar atâtea ți-au fost recunoscute, dar mereu ai impus respect și ai fost admirat de adversari. Ai obținut 13 cupe ale României și alte trofee, cu care toți ne mândrim. Numele tău a fost reprezentat cu onoare de jucători fabuloși, ce au devenit legende. Europa a fost impresionată de rezultatele tale și mereu ai ținut steagul României sus. Ai scris istorie, iar viitorul este al tău! La mulți ani, Rapidule! Să nu te schimbi niciodată! 100 spre Infinit!”, a fost mesajul postat de clubul giuleștean. 

„Îi doresc iubitului nostru Rapid chiar mai multe decât îmi doresc mie”

Unul dintre cei puternic legați de parcursul rapidist, Marius Șumudică, a ținut să transmită un mesaj la ceas aniversar. „Salut, frații mei de-o viață vișinie! Sunt Marius Șumudică și vreau să strig cu voi astăzi «La mulți ani, Rapid!». Vreau să cânt alături de voi, în ritmurile noastre nebune, pentru centenarul clubului inimilor noastră. Vreau să urlu alături de voi pentru suta de ani împlinită de clubul care mi-a marcat tinerețea, agățat de barele troleibuzelor sau tramvaielor care duceau spre Giulești sau spre stadionul Republicii, dar și cea mai dragă perioadă a carierei mele de jucător. Îi doresc iubitului nostru Rapid chiar mai multe decât îmi doresc mie. Ar fi multe de spus, dar mi-e greu să exprim în cuvinte intensitatea celor ce se întâmplă acum în sufletul meu sau ritmul în care îmi bate inima. Ritmul este cel inegalabil al vechiului, al noului și al eternului nostru Giulești. La mulți ani, Rapidule!”, este mesajul lui Şumudică. 
Înapoi în timp, istoria clubului Rapid a început pe 25 iunie 1923, de-a lungul vremii existând mai multe denumiri, precum „CFR”, „Locomotiva” și, bineînțeles, „Rapid”.  Pe parcursul anilor, peste 25 de secţii au funcţionat în cadrul clubului, iar în prezent se remarcă ramurile de handbal, baschet, volei, box, polo pe apă, haltere, atletism, karate, lupte libere, judo, popice, kempo, tenis de masă şi scrimă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net